Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΕΣ ΤΑΠΓΤΕ 19-9-2018 – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

logo_new

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ-ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΑΠΓΤΕ

 

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί η υπόθεση της διάλυσης και εκκαθάρισης του ΤΑΠΓΤΕ.

Στην δίκη είχαν προσδιοριστεί να συζητηθούν :

1.Η αίτηση του Δ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας για εκκαθάριση.

2.Η αίτησή μας, δηλαδή η αίτηση των 179 εν ενεργεία μελών του ΤΑΠΓΤΕ και μελών του ΣΥΓΤΕ και των 19 εν αναμονή συναδέλφων για εκκαθάριση του Ταμείου αλλά και αναστολή των εισφορών.

3.Στη δίκη παρενέβη και ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΓΤΕ που και αυτός ζήτησε εκκαθάριση.

4.Παρέμβαση στη δίκη έκαναν και 207 εν αναμονή για εφάπαξ, οι οποίοι ζήτησαν και αυτοί να προχωρήσει το Ταμείο σε εκκαθάριση

5.Επίσης παρέμβαση στη δίκη ασκήσαμε και για τα 22 επιπλέον εν ενεργεία μέλη που δήλωσαν συμμετοχή στη δίκη εκ των υστέρων.

6.Παρέμβαση στη δίκη τέλος έκαναν και συνάδελφοι οι οποίοι έχουν δικαστικές αποφάσεις για καταβολή εφάπαξ, οι οποίοι ζήτησαν να μην προχωρήσει το Ταμείο σε εκκαθάριση.

Το ΤΑΠΓΤΕ από την πλευρά του ζήτησε την αναβολή της σημερινής δίκης, προκειμένου να γίνει πρώτα η δίκη που έχει στο Εφετείο με την Τράπεζα Πειραιώς για την καταβολή 40.000.000 ευρώ ως αντιστάθμισμα ασφαλιστικών εισφορών για την εθελουσία έξοδο. Σε αυτήν την πρόταση συναίνεσαν ο Σύλλογος Συνταξιούχων Γενικής Τράπεζας, οι 200 συνάδελφοι εν αναμονή και ο ΣΥΓΤΕ.

Ο ΣΥΓΤΕ με αίσθημα ευθύνης, όπως είχε αποφασίσει και σε προηγούμενο Δ.Σ. με ψήφους 5 υπέρ και 2 κατά, είπε «ναι» σε αυτήν την παράταση μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης του ΤΑΠΓΤΕ, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2018.

Το Δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα αναβολής του Ταμείου και μετά από παρέμβασή μας όρισε τη νέα δικάσιμο για τις 11/12/2018, που είναι μια κοντινή ημερομηνία. Δέχθηκε επίσης το αίτημά μας να συνεχιστεί η αναστολή εισφορών για τα πρώτα 179 εν ενεργεία μέλη, αλλά και να δοθεί για πρώτη φορά αναστολή εισφορών για τους 22 επιπλέον εν ενεργεία συναδέλφους.

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ είναι μια μεγάλη επιτυχία για το σωματείο και τους συναδέλφους.

Ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και διεργασιών που πραγματοποίησε ο ΣΥΓΤΕ όλο αυτό το διάστημα.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και συναίνεσαν για να υπάρχει σήμερα αυτό το αποτέλεσμα.

Το σωματείο μας δέχθηκε αιτήσεις και από μέλη του ΤΑΠΓΤΕ που προέρχονται από την ΓΤΕ αλλά είναι πλέον μέλη άλλων Συλλόγων, καθώς εμείς δεν αποκλείσαμε κανέναν. Ζητάμε να επανέλθουν στην οικογένεια του Συλλόγου μας.

Βήμα-βήμα σταθερά δουλεύουμε για την υπόθεση του εφάπαξ και πραγματικά υπάρχει πολύ δουλειά ακόμα και δεν επιθυμούμε να κάνουμε λάθος.

Το μάκρος της εκκαθάρισης θα είναι μεγάλο και με πολλές δικαστικές πράξεις.

Δυστυχώς το 2013 επιλέχθηκε η οδός της εκκαθάρισης και όχι η οδός της τροποποίησης του καταστατικού του ΤΑΠΓΤΕ.

Παραμένουμε στη θέση μας και υποστηρίζουμε την μόνη δίκαιη λύση, που είναι η σύμμετρη και αναλογική ικανοποίηση όλων των συναδέλφων.

Στο τελευταίο ΔΣ του ΣΥΓΤΕ ελήφθη απόφαση να ζητήσουμε από το δικαστήριο να πραγματοποιήσει την εκκαθάριση ανεξάρτητη αρχή και συγκεκριμένα το Σώμα Ορκωτών Λογιστών. Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση σε επόμενη ανακοίνωση μας.

Για την σημερινή αναβολή της δίκης συναίνεσαν όλοι οι πιο πάνω εμπλεκόμενοι στη δίκη, πλην των συναδέλφων που ζήτησαν την μη εκκαθάριση.

Υ.Γ Όσον αφορά ψευδείς ειδήσεις και συκοφαντίες περί ταύτισης των μελών του προεδρείου του ΣΥΓΤΕ με την κατάσταση του ΤΑΜΕΙΟΥ, υπάρχουν τα πρακτικά του 9μήνου με όλες τις διαδικασίες και τις θέσεις και τις προτάσεις των μελών του Προεδρείου για να βγούμε από το αδιέξοδο, που μάλιστα αυτοί που σήμερα συκοφαντούν, τις ψήφισαν.

Σημειώνουμε ότι από πλευράς τους δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη πρόταση αλλά ψήφισαν τις προτάσεις του Προεδρείου.

Ως εκ τούτου το κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να προβεί για αποκατάσταση του κύρους του έξω από τον σύλλογο και προσωπικά.

Για το Δ.Σ. του ΣΥΓΤΕ

   Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Φ. Πολύζος                            Δ. Γεωργούλης

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα