Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ

 

logotipo sygte

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                ΑΘΗΝΑ 18/1/2018

                                                                                ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Την Δευτέρα 8/1/2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της Τράπεζας Πειραιώς στην ΟΤΟΕ παρουσία της ηγεσίας της. Έγινε κατάθεση απόψεων τόσο από τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ όσο και από τους αντιπροσώπους των σωματείων που συμμετείχαν.

Τονίσθηκε η αποφασιστικότητα όλων των παρευρισκομένων να συνεχίσουμε με κοινή γραμμή και συντονισμένη αγωνιστική δράση που οδήγησε την Τράπεζα να παγώσει την ειλημμένη απόφαση της για την μεταφορά των κλάδων φύλαξης και καθαριότητας.

Σαφώς η συνέχεια αναμένεται πιο δύσκολη καθώς η Τράπεζα θα προσκαλέσει τα σωματεία σε διαβούλευση σύμφωνα με την απόφαση της Τριμερούς Συμφιλιωτικής διαδικασίας μεταξύ ΟΤΟΕ-Συλλόγων, Υπουργείου Εργασίας και  Τράπεζας όπου αποφασίστηκε να «παγώσει» η διαδικασία μεταφοράς των συναδέλφων φυλάκων και καθαριστριών.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου της Γενικής Τράπεζας δήλωσαν την κατηγορηματική τους αντίθεση στις προθέσεις της Τράπεζας για απόσχιση του κλάδου και ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης.

Δεν δεχόμαστε τις συγκαλυμμένες απολύσεις που προσπαθεί να επιβάλει η διοίκηση της Τράπεζας και την μετατροπή Τραπεζοϋπαλλήλων σε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους καταργώντας τις συλλογικές μας συμβάσεις και τους οργανισμούς προσωπικού.

Ήμασταν από τα πρώτα σωματεία που ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας από τις 13/12/2017 με ανακοίνωση μας που λέγαμε ότι προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας αλλά και των κεκτημένων ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. Ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση των υπερκείμενων οργάνων ΕΚΑ , ΟΤΟΕ , ΓΣΕΕ για την αποτροπή απολύσεων και προστασία της εργασίας και τα γεγονότα μας δικαίωσαν για αυτήν μας την στάση.

 

Συνάδελφοι,

Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται δεν μας εφησυχάζουν. Τις προηγούμενες μέρες γίναμε όλοι μας σοφότεροι, δυνατότεροι και αποτελεσματικότεροι, μέσα από την ενότητα όλων των Συλλόγων στην Τράπεζα.

Στη διαβούλευση που θα ακολουθήσει προσερχόμαστε με τη δυναμική που διαμορφώσαμε όλοι μαζί τις προηγούμενες μέρες, εμμένοντας σθεναρά στη θέση μας για οριστική ανάκληση της απόφασης για την  απόσχιση των κλάδων φύλαξης και καθαριότητας και την αποτροπή παρόμοιων σχεδιασμών για τον κλάδο στο μέλλον.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενήμεροι από τα σωματεία τους , ενωμένοι και σε αγωνιστική ετοιμότητα για την ανατροπή της συγκεκριμένης πρόκλησης.

Θα πρέπει τα σωματεία της Πειραιώς με κοινό Διοικητικό συμβούλιο κάτω από την αιγίδα της ομοσπονδίας να λάβουν αποφάσεις για κοινή δράση και κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις  που θα υποστηρίξουν την επίτευξη του στόχου.

Ο αγώνας για την προστασία της σταθερής εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζεται, με την κοινή δράση των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας μας. Δεν εφησυχάζουμε, συσπειρωνόμαστε και με όπλο την ενότητά μας διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον μας.

 

                                                                                                                                                     ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

                                                                                  Γρηγόρης Ευθυμίου,  Διονύσης Γεωργούλης , Μπάμπης Καραηλίδης, Φάνης Πολύζος, Ευγενία Τάγαρη

  .

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα