Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΤΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/12/2017

logotipo sygte                                                                                            Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέθεσε τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Είναι γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί και εφαρμόζει το σύνολο των μνημονιακών μέτρων που έχουν εφαρμοσθεί από  το 2010 και μετά και έχει αναλάβει να υλοποιήσει οποιοδήποτε μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές ενόψει της 3ης αξιολόγησης.

 

Η προσπάθεια περιορισμού του δικαιώματος στην απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία πρέπει να απαντηθεί δυναμικά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Η εντατικοποίηση της εργασίας , οι καινούργιες μορφές απασχόλησης με υπαλλήλους εκτός ΣΣΕ χωρίς δικαιώματα σε συνθήκες γαλέρας , ο εκβιασμός της εθελούσιας εξόδου που θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα, η μετατροπή μέρους του μισθού μας σε οικειοθελή παροχή    είναι λόγοι για να συμμετέχουμε δυναμικά και μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Δεκέμβρη της ΟΤΟΕ – ΕΚΑ , ΓΣΕΕ και συνδικάτων διεκδικώντας και απαιτώντας  :

 

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον  στα 751 ευρώ
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.
  • Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας, να διασφαλισθεί πλήρως η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και το υφιστάμενο

νομοθετικό πλαίσιο των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων λειτουργίας των Σωματείων και λήψης των αποφάσεων από τους εργαζόμενους.

  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου, άμεση επαναφορά στις 12.000€
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια.
  • Να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και η επαναφορά των συντάξεων σε προμνημονιακά επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ενοικιαζόμενης και της εκ περιτροπής εργασίας.
  • Να καταργηθούν οι μνημονιακές πολιτικές προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

 

Στις 14 Δεκέμβρη, όλοι μαζί, αγωνιστικά και δυναμικά, παλεύουμε για την ανατροπή των μέτρων της 3ης αξιολόγησης. Εντείνουμε τις προσπάθειες μας μέσα στα σωματεία και τις ομοσπονδίες ώστε να υπάρξει μια γενικευμένη δράση ανατροπής όλων των Μνημονίων και αυτών που τα εφαρμόζουν.

ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση 11:00πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Ε.Κ.Θ 10:30 πμ

 

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα