Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

logotipo sygte

 

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2018

 

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

 

 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες

Ο σύλλογος εργαζομένων της πρώην Γενικής τράπεζας  αντιτίθεται  στην αντεργατική ενέργεια της τράπεζας να ανακοινώσει στους εκπροσώπους του αντιπροσωπευτικού συλλόγου την απόφαση της για εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών!

 

Καταρχήν είναι απαράδεκτη η μεθόδευση της διοίκησης όπου ανακοινώνει ειλημμένες αποφάσεις στους εργαζόμενους.  Αγνοεί επιδεικτικά όλα τα σωματεία του Ομίλου Πειραιώς που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους δεν καλεί ως οφείλει τους εκπροσώπους όλων των σωματείων για ενημέρωση και διαβούλευση αλλά ανακοινώνει ως τετελεσμένες τις αποφάσεις της νέας ηγεσίας της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κος Μεγάλου μόλις εχθές μας επιβεβαίωσε με επιστολή του τη θετική πορεία της Τράπεζας σε όλα τα επίπεδα και κάλεσε όλους να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων της διοίκησης. Είναι δυνατόν να στηρίζεται η όποια ανάκαμψη της τράπεζας στhv μείωση θέσεων εργασίας και νέων περικοπών μισθών μέσω σχεδίων εθελοντικής !! εργασίας;

Αρκετά έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες καθημερινών υπερωριών, με μειώσεις των αμοιβών 35 και 40 % σε όλα αυτά τα χρόνια.

Εμείς ως σύλλογος εργαζομένων απορρίπτουμε οποιοδήποτε αντεργατικό σχέδιο που στόχο έχει την εργασία μας και τις αποδοχές μας. Δεν αποδεχόμαστε εκβιασμούς και τετελεσμένα. Δεν θα αφήσουμε να περάσει το σχέδιο τους για διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους εργαζόμενους , καλούμε σε συνεννόηση και διαβούλευση όλα τα σωματεία. Είναι ανάγκη να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στα εργοδοτικά σχέδια με συμμετοχή όλων των εργαζομένων.

Είμαστε σε ετοιμότητα να αποκρούσουμε τις αντεργατικές μεθοδεύσεις με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του ΣΥ.Γ.Τ.Ε

 

Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

 

Φάνης Πολύζος           Διονύσης Γεωργούλης

 

 

 

 

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα