Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

           logo_002a                                                                                                                                                                                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                16 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε ο Σύλλογός μας από την ημερομηνία συγχώνευσης της Γενικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς και την ημερομηνία λήξης της τελευταίας ΕΣΣΕ , δραστηριοποιήθηκε τόσο με προσφυγή στο Υπουργείο Εργασίας καλώντας την Τράπεζα σε διαβούλευση όσο και με σειρά εγγράφων που απέστειλε σε αυτή για τη διαφύλαξη των εργασιακών της δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα σε συνεργασία με τη νομική υπηρεσία του Συλλόγου μας έχουμε συμβουλέψει πολλούς συναδέλφους που προσέφυγαν στο Σύλλογό μας για τις ενέργειες τις οποίες θα μπορούσαν να προβούν. Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο, έγκριτο εργατολόγο κ.  Γιάννη Καρούζο και ομάδα συνεργατών έχει δημιουργήσει ομάδα υποστήριξης για τα εργασιακά ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τους συναδέλφους μας.

Τέτοια είναι : α) Η περικοπή της περίφημης «οικειοθελούς παροχής» που η Τράπεζα βάφτισε αυθαίρετα τα επιδόματα τα οποία καταβάλλονταν είτε από ατομική σύμβαση, είτε από επιχειρησιακή πρακτική σε ορισμένους από τους συναδέλφους μας. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κατηγορία συναδέλφων μας πρέπει να προβεί σε νομικές ενέργειες κατά της Τράπεζας.

Επίσης περιπτώσεις που συνάδελφοί μας έχουν υποστεί βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας τους, διότι έχουν μεταβληθεί τα καθήκοντά τους ή έχουν τοποθετηθεί σε διαφορετικές θέσεις εργασίας παρά τα όσα ορίζονται από τη σύμβασή τους και τον κανονισμό μπορούν και αυτές να προσφύγουν νομικά κατά της Τράπεζας.

Καλούμε τους συναδέλφους να απευθύνονται στο Σύλλογο, ο οποίος με το νομικό του επιτελείο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τους θα τους στηρίξει νομικά όπου χρειαστεί.

Συνάδελφοι καθημερινά είμαστε στο πλάι σας.

Μη διστάσετε να απευθυνθείτε στο Σύλλογο για όποιο σας εργασιακό πρόβλημα είτε   τηλεφωνικώς  είτε μέσω email ή όπως άλλως επιθυμείτε.

Τηλ. ΣΥΓΤΕ: 2103811763 – 2103811631 – 2103811808 email : info@www.sygte.gr  BakatsoulaM@piraeusbank.gr KonistisK@piraeusbank.gr  DekoulosV@piraeusbank.gr

 

Το Προεδρείο  του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Ε. Χριστοδουλοπούλου, Γ. Σιαμπάνη

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα