Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΚΛΑΔΟΥ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ

logo_new

 

ΑΘΗΝΑ 1/2/2019

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

 

Πληροφορηθήκαμε για την ενημέρωση των συναδέλφων μας από τα αρμόδια διευθυντικά στελέχη σχετικά με τις εξελίξεις στον τομέα των κόκκινων δανείων (RBU) και επειδή θεωρούμε ότι οι τέτοιου είδους  τοποθετήσεις, που αφορούν σε γενικότητες χωρίς κάτι συγκεκριμένο  ή η όποια φημολογία μόνο προβλήματα φέρνει και δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας στους εργαζόμενους, ζητάμε από την Διοίκηση της Τράπεζας να ενημερώσει για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα ως οφείλει επίσημα  όλα τα σωματεία της Πειραιώς. 

 

Οι αλλαγές που διενεργούνται στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και όχι μόνο, με αποχωρήσεις παλαιών στελεχών, σηματοδοτούν νέες εξελίξεις στον εργασιακό χώρο της Πειραιώς. Μετά και την απόφαση της Διοίκησης να απαγορεύσει την είσοδο των σωματείων και των εκλεγμένων εκπροσώπων  των εργαζομένων στους χώρους εργασίας κατά το ωράριο και να επιτρέπει την πρόσβαση μόνο μετά το πέρας του ωραρίου και σε επιλεγμένο χώρο για να ενημερώνονται οι συνάδελφοι, είναι προφανής η πρόθεση της να επιβάλει τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών όπως είναι η ενημέρωση των μελών των σωματείων.

Το σωματείο  μας  βρέθηκε στον χώρο της Μεσογείων 109-111 την Πέμπτη 31/1/2019  στην παλαιά διοίκηση της Γενικής Τράπεζας ζητώντας την είσοδο των εκπροσώπων του προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζομένους αλλά μας απαγορεύθηκε η πρόσβαση προτείνοντας μας ότι μόνο μετά το πέρας του ωραρίου και στο αμφιθέατρο μπορούμε να ενημερώσουμε τους  τους συναδέλφους.

 

Κατόπιν αυτού ενημερώσαμε την ΟΤΟΕ και το ΕΚΑ και ζητήσαμε να παρέμβουν και να πάρουν θέση. Τα σωματεία και τα δευτεροβάθμια όργανα θα πρέπει να άμεσα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει..

Τα σενάρια που διακινούνται περί απόσχισης κλάδου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και θα πρέπει όλα τα σωματεία με επικεφαλής την Ομοσπονδία (ΟΤΟΕ) να δώσουμε δυναμική απάντηση σε όσους επιβουλεύονται τις θέσεις εργασίας με πρόσχημα την μείωση κόστους.

 

Καμία απόσχιση, καμία εκποίηση τραπεζικών δραστηριοτήτων σε τρίτες εταιρίες,  καμία αλλαγή εργασιακής κατάστασης. Είμαστε τραπεζοϋπάλληλοι και θα παραμείνουμε.  Οι μειώσεις κόστους δεν θα περάσουν πάλι από την πλάτη των εργαζομένων. Εμείς αρκετά δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια βάζοντας πλάτη για την «σταθερότητα» των τραπεζών.

Διεκδικούμε τώρα κλαδικά την αποκατάσταση των μειώσεων όλων των προηγούμενων καιρών την στιγμή που οι τράπεζες έχουν περάσει σε κερδοφορία.

Όσο αφορά το σωματείο της Γενικής – Πειραιώς καταθέτουμε σχέδιο δράσης προτείνοντας κοινή σύσκεψη όλων των πρωτοβαθμίων σωματείων της Πειραιώς κάτω από την ομπρέλα της ΟΤΟΕ, για συντονισμό των δράσεων μας και ταυτόχρονα ενημέρωση όλων των εργαζομένων και προετοιμασία για αγωνιστικές κινητοποιήσεις του κλάδου.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Θ.Πολύζος , Δ.Γεωργούλης, Ε.Τάγαρη,  Γ.Ευθυμίου, Δ.Δεκούλος Α.Καρυδάκης, Ε.Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα