Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ(Νο5) Κ.Ε.Ε. – ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Κ ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ

admin-ajax

 

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Ε.Ε.  Νο 5

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ) 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΓΤΕ 25-26-27-28 & 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΚΑΙ  2-3-4-5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2019

 Σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Γενικής Τράπεζας – Πειραιώς (Σολωμού 20, 2ος όροφος, Εξάρχεια Αθήνα) συνεδρίασαν τα μέλη της Κ.Ε.Ε. κ.κ. Κων/νος Τσιαπάρας, Μαρία Παππά και Στ. Κωστίκης και αποφάσισαν όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία τα εξής :

  1. Τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που θα χρησιμοποιηθούν για την εκλογή των υποψηφίων στα αξιώματα του Συλλόγου, θα είναι ομοιόμορφα, λευκού χρώματος, τα οποία μετά την ψηφοφορία θα μπαίνουν σε λευκό φάκελο που θα φέρει στο πίσω μέρος τη σφραγίδα του Συλλόγου.
  2. Εκτός των ψηφοδελτίων των παρατάξεων θα υπάρχει και λευκό ψηφοδέλτιο
  3. Επίσης, θα υπάρχει ψηφοδέλτιο κίτρινο με κίτρινο φάκελο που θα αφορά στην εκλογή Προέδρου Γενικών Συνελεύσεων.

Για τους συναδέλφους της επαρχίας που μπορεί την ημέρα της ψηφοφορίας να έχουν άδεια ή να λείπουν από το κατάστημα που υπηρετούν, θα πρέπει να ενημερώσουν έως την 15.11.2019 τον ΣΥΓΤΕ στα τηλέφωνα 210-3811763,  2164001546, 2164001736, 2164001592, 2164001717.

  1. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα ενεργά μέλη του ΣΥΓΤΕ
  2. Η ψηφοφορία θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας
  3. Ο ψηφοφόρος θα υπογράφει την εκλογική κατάσταση – κατάλογο ψηφισάντων
  4. Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος θα υπογράψει μαζί με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής (όπου υπάρχουν) τις καταστάσεις ψηφοφορίας και θα μονογράψει στο απόσπασμα του Μητρώου, στο περιθώριο αυτού, δίπλα από το όνομα του μέλους που ψήφισε.
  5. Η προτίμηση του ψηφοφόρου – μέλους εκφράζεται με σταυρό (+) και η θέση του σταυρού προτίμησης επιτρέπεται να τεθεί προ ή μετά το όνομα του προτιμώμενου υποψηφίου.
  6. Για την σήμανση του σταυρού προτίμησης πρέπει να χρησιμοποιείται στυλό μπλε ή μαύρο.
  7. Οποιοδήποτε σημάδι στο ψηφοδέλτιο ΠΛΗΝ σταυρού (+) και του (Χ), με το οποιο παραβιάζεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας, συνεπάγεται ακύρωση του ψηφοδελτίου και πρέπει οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι και οι Εφορευτικές Επιτροπές να επιστήσουν την προσοχή των ψηψοφόρων στα πιο πάνω σημεία.
     

    Για την Εξελεγκτική Επιτροπή μπορούν να τεθούν μέχρι τρεις (3) σταυροί

    Για Αντιπροσώπους στην ΟΤΟΕ μπορούν να τεθούν μέχρι επτά (7) σταυροί

    Για Αντιπροσώπους του ΕΚΑ μπορούν να τεθούν μέχρι επτά (7) σταυροί

    Για Πρόεδρο Γενικών Συνελεύσεων ΣΥΓΤΕ μπορεί να τεθεί ένας (1) σταυρός.

    Για το Δ.Σ. μπορούν να τεθούν μέχρι εννέα (9) σταυροί

  1. Ψηφοδέλτιο που δεν φέρει σταυρό προτίμησης ή περιέχει περισσότερους σταυρούς προτίμησης από αυτούς που μπορούν να τεθοιύν, θεωρείται έγκυρο αλλά δεν λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός.
  2. Συνάδελφοι που διέκοψαν τη συνδρομή τους επειδή δεν μισθοδοτούνται για οποιοδήποτε λόγο (στράτευση, γονική άδεια, άδεια άνευ αποδοχών, δίωξη, απόλυση κλπ) αλλά εξακολουθούν να είναι μέλη του Συλλόγου, θεωρείται ότι είναι ταμειακώς εντάξει εφόσον έχουν καταβληθεί οι εισφορές ένα τρίμηνο πριν τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών και έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες. Σε περίπτωση που έχει διακοπεί η σύμβαση του εργαζόμενου – μέλους του Συλλόγου με την Τράπεζα, θεωρείται ότι συνεχίζει να έχει την ιδιότητα του μέλους στην περίπτωση που εκκρεμεί δικαστική προσφυγή και μέχρι την τελεσίδικη εκδίκαση της αγωγής που έχει τυχόν εγερθεί για ακυρότητα της διακοπής της σύμβασής του.
  3. Εάν εμφανιστεί σε εκλογικό κατάστημα συνάδελφος, που δεν είναι εγγεγραμμένος στον τοπικό εκλογικό κατάλογο που έχει αποσταλεί, θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα είτε με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είτε με τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο, ο οποίος θα βρίσκεται στο κατάστημα/εκλογικό κέντρο κατά τις ώρες που έχουν ανακοινωθεί παραπάνω, όπου θα διαπιστώσει ότι ο συγκεκριμένος είναι πράγματι μέλος του ΣΥΓΤΕ ώστε να μπορέσει να ψηφίσει εκεί που εμφανίστηκε και να συμπεριληφθεί στον κατάλογο ψηφισάντων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Επαναλαμβάνουμε ότι οι φάκελοι ψηφοφορίας ΔΕΝ επιτρέπεται να ανοιχθούν από κανέναν. Θα παραδίδονται στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος εφοδιάζεται από την Κ.Ε.Ε. με φάκελο εκλογικού υλικού που θα παραληφθεί αντίστοιχα και από μέλος του ΣΥΓΤΕ στο κατάστημα / υπηρεσία, κλειστός και θα ανοιχθεί μόνο από τον ίδιο. Θα υπάρχει σχετική οδηγία πάνω στον φάκελο.

Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος και οι συνάδελφοι που υπηρετούν στο κατάστημα, διαμορφώνουν κατάλληλα το χώρο του καταστήματος – εκλογικού κέντρου, ώστε να εξασφαλίζεται η μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Ελέγχουν τις κάλπες, εξακριβώνουν ότι είναι άδειες και ακολούθως τις κλείνουν και τις σφραγίζουν με τη σφραγίδα τους.

Κάθε εκλογέας προσέρχεται στον Δικαστικό Αντιπρόσωπο / Εφορευτική Επιτροπή επιδεικνύει την αστυνομική του ταυτότητα, αναγνωρίζεται, επαληθεύεται η εγγραφή του στον εκλογικό κατάλογο που χρησιμοποιείται ως πρωτόκολλο ψηφοφορίας, υπογράφει παραπλεύρως του ονόματός του, διαγράφεται το όνομά του από τον εκλογικό κατάλογο, του χορηγείται ένας λευκός και ένας κίτρινος φάκελος ψηφοφορίας, που φέρουν τη σφραγίδα του ΣΥΓΤΕ καθώς και πλήρη σειρά εντύπων λευκών ψηφοδελτίων.

Ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος / Εφορευτική Επιτροπή δεν ανοίγει κανέναν φάκελο ψηφοφορίας.

Μετά το πέρας της διαδικασίας οι φάκελοι των ψηφισάντων, το αχρησιμοποίητο εκλογικό υλικό και οι καταστάσεις ψηφισάντων που μπαίνουν στον φάκελο με την ένδειξη «προς ΣΥΓΤΕ – Κ.Ε.Ε.» που έχει αποσταλεί στα εκλογικά κέντρα/καταστήματα, σφραγίζεται με ισπανικό κερί από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο ή και την σφραγίδα του και παραδίδεται σε έναν υπάλληλο του καταστήματος ώστε να μπει σε φάκελο αλληλογραφίας της Τράπεζας και να σταλεί μέσω εσωτερικής αλληλογραφίας – Πρωτοκόλλου στη διεύθυνση : Μεσογείων 109-111 , 11526   Αμπελόκηποι , Αθήνα   –   Προς Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ΣΥΓΤΕ.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΣΙΑΠΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ

ΚΩΣΤΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα