Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟ

Image

 

 

ΑΘΗΝΑ 25/10/2018

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε η Διοίκηση έχει προχωρήσει με την Εγκύκλιο 1407-28/6/2018 στην σύσταση δύο νέων υπηρεσιακών οργανωτικών μονάδων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Σύλλογός μας ήδη από τον Ιούλιο έχει πάρει πρωτοβουλία μαζί με άλλα σωματεία της Πειραιώς (π. Αγροτικής, π. Μακεδονίας – Θράκης, π. ΕΤΒΑ) και έχει ζητήσει από την τράπεζα άμεση αποσαφήνιση των διοικητικών προθέσεων και σχεδιασμών επί του θέματος δηλαδή για το ποιες οργανωτικές ανάγκες εξυπηρετεί η συγκεκριμένη μονάδα.

Πολλοί συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες και καταστήματα έχουν ήδη μετακινηθεί , χωρίς να είναι σαφές το πλαίσιο μετακίνησης και  τα κριτήρια επιλογής και χωρίς να υπάρχει η συναίνεση τους.

Δεν έχει παραχωρηθεί σε όλους αντικείμενο εργασίας, υπάρχουν υποβαθμίσεις συναδέλφων καθώς αρκετοί έχουν υπηρετήσει σε υπεύθυνες θέσεις με αυξημένα τυπικά προσόντα και πολλά χρόνια υπηρεσίας και εμπειρίας.

Δυστυχώς η Τράπεζα δεν ενημέρωσε τους συλλόγους εργαζομένων για τις προθέσεις της και τον διοικητικό σχεδιασμό της.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου της Γενικής επισκέφθηκαν στις 9/10 τον χώρο στον Περισσό όπου έχουν μετατεθεί συνάδελφοι μας διαπιστώνοντας τις συνθήκες εργασίας καθώς και ότι οι κτιριακές υποδομές είναι ελλιπείς, δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, τα παράθυρα δεν ανοίγουν για εξαερισμό και ανανέωση του αέρα στον  χώρο.

  • Για τις εξόδους κινδύνου πρέπει να τηρούνται : ο Ν. 1568/85, άρθρο 8 και το Π.Δ. 71/1988 (ΦΕΚ 32/Α/1988) Για τον “κανονισμό παθητικής πυροπροστασίας κτιρίων”. Οι θύρες εξόδου πρέπει να ανοίγουν προς τα έξω, να είναι εμφανείς (κατάλληλος φωτισμός και σήμανση) και να μπορούν όλοι οι εργαζόμενοι να εκκενώνουν γρήγορα τα κτίρια και με συνθήκες πλήρους ασφάλειας.

 

  • Για τον Εξαερισμό κλειστών χώρων εργασίας οι χώροι εργασίας πρέπει να έχουν επαρκή νωπό αέρα. Η ανανέωση του αέρα πρέπει να γίνεται με συστήματα εξαερισμού ή κλιματισμού (των οποίων η λειτουργία να είναι προσαρμοσμένη με τους εργασιακούς χώρους).

 

 

Ζητάμε από την τράπεζα την απόλυτη εφαρμογή των νόμων και των  διατάξεων για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων καθώς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης υπάρχει κίνδυνος για τους εργαζόμενους.

 

Εμείς ως σύλλογος προτείνουμε να υπάρξει πρωτοβουλία για κοινή δράση των  συλλόγων της Πειραιώς  ώστε να τεθεί το ζήτημα στην διοίκηση της τράπεζας η οποία οφείλει να αποσαφηνίσει την ρόλο της νέας οργανωτικής μονάδας, ποιες ανάγκες εξυπηρετεί, ποιες είναι οι αρμοδιότητες της, με ποια κριτήρια μετακινούνται οι συνάδελφοι , για να λάβουμε ικανοποιητικές απαντήσεις που θα δώσουν τέλος στο κλίμα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί. Δεν είναι δυνατόν όταν η διοίκηση προσπαθεί να εμπεδώσει ένα κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης με νέες αξιακές αρχές να υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Φάνης Πολύζος, Διονύσης Γεωργούλης, Ευγενία Τάγαρη, Γρηγόρης Ευθυμίου, Βενετσιάνος Δεκούλος, Καρυδάκης Άρης, Ελένη Χριστοδουλοπούλου

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα