Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΕΤΠ – ΣΥΓΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

njnjnjmkmkmkmnmnmn

logo_002a

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2019

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/2/2019 έπειτα από σχετικό αίτημά μας, συνάντηση των Συλλόγων μας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας κ. Μεγάλου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Ανώτερη Γενική Διευθύντρια κα. Μακαριγάκη, ο  Senior Director του Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κεσόγλου καθώς και οι κ.κ. Κατσουράνης και Μαλαταράς.

Από πλευράς μας έγινε εκτενής αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα που αφορούν την υπηρεσία του RBU, γεγονότα που προκλήθηκαν μετά από ενημερώσεις στελεχών της Τράπεζας προς τους συναδέλφους, ενημερώσεις που προκάλεσαν έντονο κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον της εργασίας στους εργαζομένους.

Ο κ. Μεγάλου δήλωσε ότι για το εν λόγω θέμα δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση διότι, ενώ υπάρχουν πλήθος εξεταζόμενων σεναρίων για τα κόκκινα δάνεια και τη διαχείρησή τους, η Τράπεζα δεν έχει ακόμη καταλήξει σε κάποιο απ’ αυτά.

Ζητήσαμε, ανεξάρτητα από τις επιχειρηματικές επιλογές της Τράπεζας για τη τύχη των κόκκινων δανείων, να υπάρξει σαφέστερη τοποθέτηση αποκλειστικά για το θέμα των εργαζομένων, προβάλλοντας τις ξεκάθαρες θέσεις μας για διασφάλιση της Τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας και την προστασία των όρων εργασίας.

Καθώς η Διοίκηση δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις , λέγοντας ότι δεν μπορεί να συζητηθεί κάτι  σήμερα   διότι θα ήταν πρόωρο και ότι το θέμα αυτό είναι θέμα όλων των Τραπεζών, ζητήσαμε τη σύσταση επιτροπής η οποία να αποτελείται από εκπροσώπους της Διοίκησης και όλων των Συλλόγων, επιτροπή η οποία θα συνεδριάζει τακτικά παρακολουθώντας την εξέλιξη του μείζονος αυτού ζητήματος ώστε να ενημερώνει άμεσα τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, πιστεύοντας ότι αυτός που δημιουργεί το κλίμα αναταραχής πρέπει να αναλαμβάνει και την ευθύνη αφενός να δώσει διευκρινίσεις και αφετέρου να δηλώσει ευθέως τις κατευθύνσεις βάσει των οποίων κινείται, ζητήσαμε από τη Διοίκηση να απευθυνθεί στους εργαζόμενους με σαφείς διαβεβαιώσεις για το μέλλον και τη πορεία τους στην Τράπεζα.

Συνάδελφοι,

Όπως καταλαβαίνετε επειδή η εκκρεμότητα και οι αβεβαιότητες δεν δείχνουν να έχουν ορατό τέλος και καθώς συνεχίζουν να διακινούνται διάφορα σενάρια,  είμαστε υποχρεωμένοι να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Πιστεύοντας ότι ο συντονισμός μέσω της ΟΤΟΕ και οι κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων δυναμώνουν τις αντιστάσεις και τον αγώνα μας, αποστείλαμε ήδη στην Ομοσπονδία από κοινού και με τους Συλλόγους Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής – Πειραιώς και το Σύλλογο Υπαλλήλων Τραπέζης Πειραιώς πρώην ΕΤΒΑ την παρακάτω επιστολή που σας κοινοποιούμε, ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα συλλογικά:

« Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς

Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς

Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής – Πειραιώς

Σύλλογος Υπαλλήλων Τραπέζης Πειραιώς πρώην ΕΤΒΑ

Αριθμ.Πρωτ.: 7794

Προς  την

Ο.Τ.Ο.Ε.                                                                                                       

Υπ’ όψη συναδέλφου Προέδρου και Εκτελεστικής Γραμματείας

                                                                                    Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2019

Θέμα:     Σύγκλιση κοινής σύσκεψης Συλλόγων Εργαζομένων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς

Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η εντεινόμενη για καιρό φημολογία στο χώρο της Τράπεζας Πειραιώς, για το παρόν και το μέλλον των συναδέλφων και ειδικότερα αυτών που εργάζονται στην παρακολούθηση των κόκκινων δανείων έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.  Στο κλίμα αυτό και απέναντι στις θέσεις του συνόλου των Συλλόγων για:

ü  Καμιά απόλυση

ü  Διασφάλιση της Τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας

ü  Διασφάλιση και προστασία των όρων εργασίας

η Διοίκηση της Τράπεζας, δεν έχει προχωρήσει σε σαφείς διαβεβαιώσεις προς τους εργαζόμενους, με το σκεπτικό ότι βρίσκεται στην επεξεργασία πλήθους σεναρίων.

Συνάδελφοι,

Όπως καταλαβαίνετε το θέμα που έχει ήδη ανοίξει στην Τράπεζα Πειραιώς και που δεν είναι θέμα ενός τμήματος ή μιας Τράπεζας αλλά ολόκληρου του κλάδου, χρειάζεται παρακολούθηση αλλά και συντονισμό ενεργειών, πράγμα που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κατορθωτό να επιτευχθεί.

Πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η επιλογή των επόμενων βημάτων μέσω της κοινής στάσης όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τράπεζας.

Ο τόσο αναγκαίος αυτός συντονισμός μπορεί να επιτευχθεί με την σύγκλιση από την Ομοσπονδία το συντομότερο δυνατό σύσκεψης των Συλλόγων ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες – μετά από την επιτυχή στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα 4/2 – κινήσεις και δράσεις.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.»

Για ό,τι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων:

Ενωτικός Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς

Ο Πρόεδρος                    Ο Γ.Γραμματέας

Γουγούλης Γεώργιος          Τσιμρόγλου Μάκης

Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής – Πειραιώς

Ο Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Πολύζος Θεοφάνης             Γεωργούλης Διονύσιος

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα