Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

admin-ajax

Αθήνα 25 Νοεμβρίου 2019

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Ο σύλλογος μας είναι αντίθετος στην προσπάθεια της ΔΑΔ να παρεμποδίσει την συνδικαλιστική δράση των σωματείων στους χώρους δουλειάς, η οποία  είναι κατοχυρωμένη από το σύνταγμα και τους νόμους.

Σε εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε φαίνεται  η προσπάθεια της τράπεζας να εμποδίσει την είσοδο συνδικαλιστών στα καταστήματα επιλέγοντας για τον ρόλο της «ασφάλειας» τον διευθυντή του καταστήματος, επιφορτίζοντας τον με καθήκοντα ξένα προς την ιδιότητα του, αναγκάζοντας τον να έρθει σε αντιπαράθεση με συναδέλφους.

Ο τραπεζοϋπάλληλος δεν είναι  «χωροφύλακας» και σίγουρα οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν είναι αντίπαλοι και εγκληματικά στοιχεία για να παρεμποδίζονται στο να εκτελέσουν ελεύθερα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους.

Αναρωτιόμαστε  πως είναι δυνατόν η τράπεζα Πειραιώς να προβαίνει σε αναχρονιστικές μεθόδους για να παρεμποδίσει τι;  Την ενημέρωση και πληροφόρηση των εργαζομένων για εργασιακά ζητήματα από τους νόμιμους εκπροσώπους τους; Ποιος δίνει τέτοιες κατευθύνσεις;  Η τακτική αυτή της διοίκησης μας πάει πολλά χρόνια πίσω σε άλλες εποχές. Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης , σκοπό έχει να φιμώσει την ενημέρωση των εργαζομένων και να προωθήσει τα αντεργατικά της σχέδια.

Τα προβλήματα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στην τράπεζα δεν πρόκειται να επιλυθούν με απαγορεύσεις. Οι συνάδελφοι στο δίκτυο δουλεύουν κάτω από μεγάλη πίεση , με ανέφικτους στόχους, αιωρούμενες μεταθέσεις σε περίπτωση μη επίτευξη τους, υποστελεχωμένα καταστήματα, άγχος  , εντατικοποίηση , καταστρατήγηση ωραρίου , δυσκολίες στις άδειες (γονικών κ.α)  γιατί δεν βγαίνει η δουλειά.

Ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνονται οι συνάδελφοι των πρώην RBU καθώς δεν βρίσκουν θέσεις να τους τοποθετήσουν κρατώντας τους σε ομηρία για 10η εβδομάδα. Υπάρχουν διαπιστωμένες ελλείψεις τόσο στα καταστήματα όσο και στις διοικητικές υπηρεσίες.

 Καλούμε την τράπεζα να πάρει τώρα πίσω τις άθλιες αυτές οδηγίες που μόνο κακές υπηρεσίες μπορούν να προσφέρουν. Ζητούμε την αποκατάσταση του νόμιμου και θεσμοθετημένου δικαιώματος  μας,  της ενημέρωσης των εργαζομένων καθώς και την μη παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης. Επίσης καλούμε την Τράπεζα να υλοποιήσει άμεσα τις τοποθετήσεις των συναδέλφων σύμφωνα με τις ικανότητες τους και με αξιοκρατικά κριτήρια  πλησίον του τόπου κατοικίας τους.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα