Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

logo_new

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973 – 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

 

30-Politehnio-1973

 

Η εξέγερση των Ελλήνων φοιτητών στις 14-17 Νοέμβρη 1973 αντιστεκόμενοι στην τυραννία του δικτατορικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967 ήταν η κορυφαία πράξη αντίστασης του Ελληνικού Λαού απέναντι στη χούντα και ένα διαχρονικό σύμβολο γενναιότητας, πατριωτισμού και αυταπάρνησης στο πανανθρώπινο ιδεώδες της ελευθερίας.

Το διαχρονικό σύνθημα ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει επίκαιρο στις μέρες μας, λόγω των μνημονίων, της λιτότητας και της άνευ όρων παράδοσης στις υποταγές των ξένων ιμπεριαλιστικών πολιτικών της Ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Είναι επίκαιρο καθώς πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον φασισμό που σηκώνει πάλι κεφάλι παντού στον κόσμο. Για μια κοινωνία προοδευτική, δημοκρατική που να σέβεται τους πολίτες της και να κυβερνάται από το λαό.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Ο Σύλλογός μας, με αφορμή την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου, δίνει μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης για την αποφασιστική υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.

Διεκδικούμε αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών με αυξήσεις στα βασικά κλιμάκια, επαναφορά επιδόματος ισολογισμού, αναβίωση ωρίμανσης και πολυετίας. Αποκρούουμε τα σχέδια της εργοδοσίας για περαιτέρω μείωση των θέσεων εργασίας και αντικατάστασής τους με ελαστικές μορφές εργασίας και υπονόμευσης του Κλαδικού Θεσμικού Πλαισίου.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ    (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα