Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΔ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ RBU

admin-ajax

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε χθες 09/10/2019 η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Συλλόγου μας με την Δ.Α.Δ για το ζήτημα των τοποθετήσεων των συναδέλφων που υπηρετούσαν στις μονάδες RBU και παραμένουν μέχρι σήμερα σε υποχρεωτική άδεια μετ’αποδοχών.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι  σωματείου μας και οι εκπρόσωποι του σωματείου της ΕΤΒΑ που κληθήκαμε μαζί, ενημερωθήκαμε από τα στελέχη της ΔΑΔ για τους σχεδιασμούς  της τράπεζας προκειμένου να τοποθετηθούν σε θέσεις εργασίας οι συνάδελφοι που ευρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια.

Ως εκ τούτου μας γνωστοποιήθηκαν οι εξής προτάσεις της Τράπεζας:

  1. Περίπου 30 θέσεις στην Αθήνα στο δίκτυο καταστημάτων και σε κεντρικές υπηρεσίες.
  2. Περίπου 100 θέσεις στην Περιφέρεια εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων(Αθήνας-Θεσ/νίκης).
  3. Θέσεις στην θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς, PDSolutions (Call Center) με νέα σύμβαση, με τον ίδιο μισθό, με αναγνώριση προϋπηρεσίας αλλά με απώλεια της τραπεζοϋπαλληλικής ιδιότητας.
  4. Επιλογή του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Η άποψη του σωματείου μας που διατυπώθηκε σε αυτή τη συνάντηση ήταν η πιστή εφαρμογή της σύμβασης που υπέγραψε η Τράπεζα με την Ομοσπονδία και τον Αντιπροσωπευτικό Σύλλογο. Λύσεις που εξαφανίζουν την τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα, δεν γίνονται αποδεκτές από τους εργαζόμενους όπως και λύσεις μεταφοράς εργαζομένων στην επαρχία που δεν το επιθυμούν οι ίδιοι.

Η στελέχωση του δικτύου της περιφέρειας απαιτείται να γίνει κατά την γνώμη μας με προκήρυξη των θέσεων εργασίας και τα απαραίτητα κίνητρα διασφαλίζοντας την εθελοντική συμμετοχή των συναδέλφων.

Σημειώνουμε ότι ήδη στην επαρχία, στις πόλεις που υπήρχαν RBU υπάρχει η δυνατότητα απορρόφησης υπαλλήλων στο δίκτυο και θα έπρεπε η Τράπεζα να έχει ήδη προχωρήσει στην αξιοποίηση τους.

Η εκτίμηση του σωματείου μας είναι ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει να αξιοποιηθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα σε θέσεις εργασίας της τράπεζας που τώρα ανατίθενται σε τρίτες εταιρίες ή καλύπτονται με νέες προσλήψεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το σωματείο μας την προηγούμενη εβδομάδα προχώρησε σε σύσκεψη μαζί με τη νομικό σύμβουλο, εξάντλησε όλα τα ζητήματα , απόψεις θέσεις και προτάσεις και διαπιστώθηκε ότι το προσωπικό μας που βρίσκεται σε άδεια το οποίο είναι υψηλής κατάρτισης, υψηλών προσόντων με εμπειρία στην Τράπεζα μπορεί να συνεχίσει στο δίκτυο της Αττικής αλλά και στις κεντρικές υπηρεσίες να προσφέρει τις γνώσεις του και την εξειδίκευσή του στην Τράπεζα. Το πολυτιμότερο κεφάλαιο σε μια επιχείρηση είναι το ανθρώπινο δυναμικό.

Ζητάμε η Τράπεζα να τηρήσει καθαρά κριτήρια, με διαφάνεια στις διαδικασίες και αξιοκρατία στις ανάλογες θέσεις.

Η παράταση του φόβου και της ανασφάλειας, που επιλέγει η τράπεζα να διατηρεί σε βάρος των συναδέλφων, μας βρίσκει αντίθετους. Το σωματείο μας έχει την άποψη ότι θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί κοινή σύσκεψη της Ομοσπονδίας και όλων των σωματείων της Πειραιώς για την αντιμετώπιση αυτής της εξελισσόμενης κατάστασης.

Η απόφαση του σωματείου μας είναι ότι θα δώσει και νομικό και συνδικαλιστικό και πολιτικό αγώνα για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των κεκτημένων των εργαζομένων που απορρέουν από τον οργανισμό προσωπικού, τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις αλλά και της τήρησης της συμφωνίας που υπεγράφη με την ΟΤΟΕ και τον Αντιπροσωπευτικό.

Θα είμαστε μαζί σας, θα πραγματοποιήσουμε όσες συνεδρίες χρειαστεί για την καλύτερη ενημέρωση, άντληση συμπερασμάτων και ορθών συνδικαλιστικών κινήσεων εκ μέρους μας.

Για το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Φ. Πολύζος, Δ. Γεωργούλης, Ε. Τάγαρη, Γ. Ευθυμίου, Β. Δεκούλος Α. Καρυδάκης, Ε. Χριστοδουλοπούλου

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα