Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ RBU ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

admin-ajax

Αθήνα ,  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους και μέλη του σωματείου μας που έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν την ένταξη τους στην Intrum και δεν αποδέχονται την δανειστική σύμβαση ότι η Διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού μετά από νέα συνάντηση που πραγματοποιείται σήμερα,  τους χορηγεί ολιγοήμερη άδεια με αποδοχές που δεν συμψηφίζεται με την κανονική άδεια, μέχρι να ειδοποιηθούν από την ΔΑΔ για να  επαναξιολογηθούν και να τοποθετηθούν σε νέα θέση εργασίας.

Με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει με την άδεια και την νέα αξιολόγηση  είναι ευθύνη όλων των σωματείων της Πειραιώς και της ΟΤΟΕ να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στην ανασφάλεια και την ψυχολογική πίεση  των εργαζομένων και να φροντίσουν να υλοποιηθεί ο  όρος της συμφωνίας που  αφορά όσους θέλουν να παραμείνουν στην τράπεζα και η οποία ορίζει ρητά ότι:

Όλοι οι Εργαζόμενοι που θα δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν την ένταξη τους στην νέα εταιρία θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών της στο πλαίσιο των όσων ορίζει ο Οργανισμός Προσωπικού.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων που έχουν προσφέρει τόσα χρόνια με την εργασία τους στην τράπεζα να  μην αντιμετωπίζονται με απαξιωτικό και μειωτικό τρόπο.

Θεωρούμε ως Σύλλογος ότι οι κινήσεις αυτές του ανθρώπινου δυναμικού ξεπερνάνε το όριο του Εθελοντικού και της ελεύθερης βούλησης των συναδέλφων που υποβάλλονται σε συνεχόμενη ψυχολογική πίεση να αποφασίζουν για το εργασιακό τους μέλλον μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 Καλούμε τα σωματεία και την ομοσπονδία από κοινού σε ενέργειες ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε περίπτωση καταστρατήγησης της συμφωνίας για την παραμονή όλων των συναδέλφων στην τράπεζα και την αξιοποίηση τους σε νέες θέσεις όπως προβλέπεται από τον Οργανισμό Προσωπικού, χωρίς να υπάρχουν περιττές ή δυσμενείς ενέργειες από την πλευρά της ΔΑΔ που να στοχοποιούν τους συναδέλφους. 

 Ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό όλων των συναδέλφων, οι οποίοι μπορούν να προσέρχονται για οποιοδήποτε θέμα στα γραφεία του σωματείου μας Σολωμού 20, Αθήνα από την Δευτέρα 16/9.

 Υ.Γ 1 Όσο αφορά την δανειστική σύμβαση την οποία λάβαμε μόλις πριν από λίγο, η άποψη της νομικής μας συμβούλου είναι ότι πρόκειται για μία σύμβαση που περιέχει τα κατά το νόμο αναγκαία στοιχεία της σύμβασης δανεισμού, χωρίς άλλους ιδιαίτερους όρους, που θα μπορούσαν να εγείρουν ερωτήματα και προβληματισμό και η οποία έχει σαφώς καθορισμένη περιορισμένη διάρκεια και τη ρητή πρόβλεψη ότι μετά τη λήξη του δανεισμού ο εργαζόμενος θα επανέρχεται στην υπηρεσία της Τράπεζας. Ως εκ τούτου δεν εντοπίζεται κάποιος όρος για τον οποίο να πρέπει να διατυπωθούν επιφυλάξεις.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα