Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Αυστραλία: 5χρονος δέχθηκε επίθεση από πύθωνα – Πώς σώθηκε

Ένα 5χρονο αγόρι στην ανατολική Αυστραλία κατάφερε να επιζήσει από επίθεση που δέχθηκε από πύθωνα, ο οποίος το δάγκωσε, τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του και το έσυρε μέσα σε πισίνα, όπως διηγήθηκε ο πατέρας του.

Ο μικρός Μπο έπαιζε δίπλα σε πισίνα στο Μπάιρον Μπέι, όταν πύθωνας μήκους τριών μέτρων του επιτέθηκε από τα διπλανά φυτά, δήλωσε ο πατέρας του, Μπεν Μπλέικ, στον ραδιοσταθμό Nine Radio. «Πιστεύω ότι ο πύθωνας περίμενε ένα θύμα, ένα πουλί ή κάποιο άλλο, και βρέθηκε ο Μπο» είπε.

Ο πύθωνας δάγκωσε το παιδί, το έσυρε μαζί του μέσα στο νερό και τυλίχθηκε γύρω από το πόδι του. Ο παππούς του αγοριού, ηλικίας 76 ετών, έτρεξε να το σώσει. Βούτηξε στην πισίνα για να το βγάλει από το νερό, ενώ το φίδι εξακολουθούσε να βρίσκεται τυλιγμένο γύρω του. Ο Μπεν Μπλέικ απελευθέρωσε το παιδί από τον πύθωνα και προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Το αγόρι αναρρώνει. «Από τη στιγμή που καθαρίσαμε το αίμα και του είπαμε ότι δεν θα πεθάνει επειδή δεν ήταν δηλητηριώδες φίδι, ήταν καλά» διηγήθηκε ο πατέρας του.

Μολονότι οι πύθωνες δεν είναι δηλητηριώδεις, το πεντάχρονο αγόρι έλαβε θεραπεία για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνσή του από το δάγκωμα. Ο Μπλέικ πρόσθεσε ότι τα φίδια είναι μέρος της καθημερινότητας στο Μπάιρον Μπέι, δημοφιλή τουριστική πόλη και Μέκκα του σερφ, που βρίσκεται βόρεια του Σίδνεϊ, σε απόσταση οκτώ ωρών οδικώς. «Αυτή είναι η Αυστραλία. Βρίσκονται παντού», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι ο πύθωνας αφέθηκε ελεύθερος και ότι «το κακοποιό στοιχείο» επέστρεψε αμέσως στα φυτά, «τον τόπο του εγκλήματος».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα