Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Δίκη Λιγνάδη: Βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντος διέταξε το δικαστήριο

Απών από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ήταν και σήμερα ο τρίτος άνδρας που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, υποστήριξε χθες ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει, ενώ έγινε και προσπάθεια από την έδρα του δικαστηρίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή του καταγγέλλοντος, το οποίο έγινε δεκτό από την έδρα.

Από το δικαστήριο απουσίαζε και το τέταρτο φερόμενος ως θύμα, καθώς εμφάνισε συμπτώματα Covid-19. Αν και το rapid test στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, αποφασίστηκε να μην καταθέσει σήμερα, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Την ίδια ώρα, η πρώην νύφη του ηθοποιού και σκηνοθέτη που κατέθεσε στο δικαστήριο, έκανε λόγο για σκευωρία που υποκινήθηκε από τον αριστερό χώρο σε βάρος του Λιγνάδη, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, που τον είχε χαρακτηρίσει «επικίνδυνο».

Μάρτυρας: Η κ. Μενδώνη θεωρώ ότι έκανε δηλώσεις για «επικίνδυνο άνθρωπο» επειδή έπαθε πανικό, φοβούμενη τι μπορεί να συμβεί.

Γιάννης Βλάχος: Είχε αντιπαλότητα με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Αν ήξερε ότι είναι επικίνδυνος, δε θα έπρεπε να τον βάλει στη θέση που τον έβαλε. Τον καταδίκασε χωρίς να έχει έρθει στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας εμφανίστηκε πεπεισμένη πως ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα συμπεριφερόταν ποτέ βίαια, ενώ είπε πως, διαβάζοντας τις μηνύσεις, εδραιώθηκε η άποψή της περί σκευωρίας.

Μαρία Κουρτέση (συνήγορος πολιτικής αγωγής): Δε γνωρίζετε ότι πάντα γινόταν με απευθείας ανάθεση η επιλογή του διευθυντή του Εθνικού;

Μάρτυρας: Όχι. Για τον Δημήτρη που με ενδιέφερε το γνώριζα. Τα τελευταία χρόνια που πήγαινα στα θέατρα οι διευθυντές δεν είχαν τόσο έντονη προσωπικότητα όπως του κατηγορούμενου. Ήθελε να δώσει έμφαση στον αρχαίο πολιτισμό και την Ελλάδα.

Κουρτέση: Θεωρείτε ότι αυτό εκπορεύεται από συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρέσει αυτό. Ποιον;

Μάρτυρας: Κάποιοι στον αριστερό χώρο. Είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία, ούτε αρχαία Ελλάδα. Φαίνεται και από τρόπο που αντιμετωπίζουν την υπόθεση τα μέσα, τα κανάλια, συγκεκριμένα κανάλια.

Κουρτέση: Αυτούς τους 4 ανθρώπους τους γνωρίζετε;

Μάρτυρας : Όχι.

Κουρτέση: Τους έχετε δει εδώ να τους έχει προσεγγίσει κάποιος από πολιτικό χώρο;

Μάρτυρας : Ναι. Στις πρώτες συνεδριάσεις είδα βουλευτή από συγκεκριμένο χώρο

Κουρτέση: Ήρθε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ όντως. Εγώ δεν την γνωρίζω.

Μάρτυρας: Την είδα να μιλά με τον πρώτο καταγγέλλοντα και να του χτυπά την πλάτη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Μαΐου.

naftemporiki.gr

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα