Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Κ.Α

ΕΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■

■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail:eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 6979                                                      Αθήνα, 02/03/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται την Ειρήνη χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ο πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σκηνικό που απειλεί την παγκόσμια ειρήνη. Ταυτόχρονα δημιουργεί την ανάγκη ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για την δημιουργία ενός νέου ανοιχτού κινήματος ειρήνης.

Οι εργαζόμενοι μπορούν και βλέπουν καθαρά ότι ο πόλεμος δεν αναμετριέται με νικητές και ηττημένους αλλά με τα συντρίμμια και τον όλεθρο που αφήνει πίσω του κάθε πόλεμος. Οι εργαζόμενοι μπορούν και διακρίνουν και τις συνέπειες του πολέμου, των οικονομικών μέτρων αλλά και τον πόλεμο προπαγάνδας που έχει στηθεί. Η προπαγάνδα του πολέμου δεν μας τυφλώνει γιατί, σε κάθε περίπτωση είτε με νικητές είτε με τους ηττημένους, οι απλοί πολίτες θα είναι τα θύματα.

Για αυτό και βαράμε τα τύμπανα της Ειρήνης δυνατά. Να ξεσηκωθούμε  να διεκδικήσουμε την Ειρήνη, να την υπερασπιστούμε ξανά, όπως ξέρουν τα συνδικάτα να κάνουν. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες για Ειρήνη, ενάντια στη ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών.

Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος. Οι λαοί της Ρωσίας και της Ουκρανίας είναι τα πρώτα θύματα του πολέμου. Δεν διαλέγουμε πολέμους, δεν διαλέγουμε πρόσφυγες.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους λαούς σε Ρωσία και Ουκρανία, με τους εργαζόμενους σε Ευρώπη και Αμερική, σε Ασία και Αφρική, που δίνουν καθημερινά έναν πόλεμο ανελέητο, αυτόν της επιβίωσης και της αξιοπρέπειας.

Το Δ.Σ.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα