Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Η ανασυγκρότηση ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ αντικείμενο τηλεδιάσκεψης ΕΣΕΕ-υπουργείου Εργασίας

INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την επιτάχυνση των απαντήσεων σε κρίσιμα αιτήματα του εμπορικού κόσμου δρομολόγησε η τηλεδιάσκεψη του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Τρίτη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, η γενική γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη και ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Στη συνάντηση αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες των σχεδίων ανασυγκρότησης του ΕΦΚΑ και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ανέδειξε τη σημασία που έχει για το λιανεμπόριο η αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων αυτοαπασχολουμένων εμπόρων και εργαζόμενων στον κλάδο και ζήτησε να υπάρξει συστηματική ενημέρωση και διαβούλευση του υπουργείου με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου για το υπό διαμόρφωση νέο πλαίσιο επαγγελματικής κατάρτισης.

Επίσης, εκ μέρους της ΕΣΕΕ τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

Χορήγηση Ειδικού Επιδόματος Ασθενείας σε αυτοαπασχολουμένους εμπόρους που νοσούν από Covid-19
Εξάμηνη παράταση της προθεσμίας ένταξης στο ΓΕΜΗΟΕ, το νέο Μητρώο Εργοδοτικών Οργανώσεων
Λειτουργία του «Λευκού Μητρώου» Συνεπών Επιχειρηματιών».

Εκ μέρους της συνομοσπονδίας συμμετείχαν και οι αντιπρόεδροι Σταύρος Καφούνης και Θεόδωρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μπόνης και τα μέλη του προεδρείου Χρήστος Μπλουγούρας, Κώστας Μουζακίτης και Γιώργος Βαγενάς.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΕΕ E-ΕΦΚΑ ΟΑΕΔ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα