Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή για τον ψυχίατρο που καταδίωξε σύζυγο και παιδιά

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ψυχίατρο ο οποίος καταδίωξε με το αυτοκίνητό του την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους που βρίσκονταν σε άλλο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, ο ψυχίατρος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή απειλή ενώ απαλλάχθηκε λόγω αμφιβολιών για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes.gr.

Το περιστατικό έγινε τον Απρίλιο του 2016 χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η καταδίωξη ξεκίνησε από την περιοχή Μελισσοχωρίου και ολοκληρώθηκε στην περιοχή Αγίου Παύλου. Σε μία πορεία αρκετών χιλιομέτρων, ο κατηγορούμενος παραβίασε κόκκινους σηματοδότες, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε τρία χρόνια φυλάκιση, με αναστολή. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

«Φοβόμουν ότι θα μου απαγάγει τα παιδιά και θα μου κάνει κακό», είπε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγός του, η οποία είχε καταστεί κι αυτή κατηγορούμενη για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και αθωώθηκε στο προηγούμενο δικαστήριο.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα