Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ινδία: Εκατοντάδες πουλιά σε κίνδυνο λόγω του παρατεταμένου καύσωνα

Διασώστες στο κρατίδιο Γκουτζαράτ στη δυτική Ινδία μαζεύουν καθημερινά δεκάδες εξαντλημένα και αφυδατωμένα πουλιά που πέφτουν στο έδαφος.

Και αυτό γιατί οι πηγές νερού στερεύουν λόγω του καύσωνα που πλήττει τη μεγαλύτερη πόλη σε αυτή την περιοχή στην Ινδία, ανέφεραν σήμερα κτηνίατροι και εθελοντές.

Σύμφωνα με το Reuters, μεγάλες εκτάσεις στη Νότια Ασία βιώνουν τη θερμότερη, εδώ και χρόνια, άνοιξη και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προειδοποίησε πρόσφατα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: To 7χρονο κατέληξε από ανακοπή στα επείγοντα μετά από 2,5 ώρες

Υπουργείο Υγείας: Υπερψηφίστηκε η νομοθετική διάταξη για την ακούσια νοσηλεία

Οι κτηνίατροι σε ένα νοσοκομείο ζώων που το διαχειρίζεται η μη κερδοσκοπική οργάνωση Τζιβντάγια στο Αχμενταμπάντ είπαν ότι τις τελευταίες εβδομάδες φρόντισαν χιλιάδες πουλιά και καθημερινά οι διασώστες φέρνουν δεκάδες εξαντλημένα πτηνά, όπως περιστέρια και γεράκια.

«Η φετινή χρονιά είναι μια από τις χειρότερες. Έχει αυξηθεί κατά 10% ο αριθμός των πουλιών που χρειάζονται βοήθεια», είπε ο Μανότζ Μπαβσάρ, που συνεργάζεται με την Τζιβντάγια και σώζει πουλιά εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

Οι κτηνίατροι στην κλινική της οργάνωσης ταΐζουν τα πουλιά με βιταμινούχες ταμπλέτες και τους δίνουν νερό με σύριγγες.

Οι υπηρεσίες υγείας του Γκουτζαράτ έχουν δώσει οδηγίες στα νοσοκομεία να οργανώσουν ειδικές πτέρυγες για ασθενείς με θερμοπληξία και άλλες παθήσεις που σχετίζονται με την αύξηση της θερμοκρασίας.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα