Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Ισραηλινό σφυροκόπημα σε Γάζα και Λίβανο – Επίθεση ενόπλου στο Τελ Αβίβ

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να προχωρά σε βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και παράλληλα να εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο. 

Την ίδια ώρα, ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο του Τελ Αβίβμε αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» σύμφωνα με την υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ, το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ.

Για «τρομοκρατική επίθεση» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εισήλθε στο έδαφός του από τον Λίβανο, μεσούσης της πρωτοφανούς κλιμάκωσης στο μέτωπο Ισραήλ-Λιβάνου από το 2006.

Σε σύντομη ανακοίνωση, ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι οι στρατιώτες του «εντόπισαν και κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο που εισήλθε από το έδαφος του Λιβάνου στο έδαφος του Ισραήλ κοντά στην τοποθεσία Ζάριτ».

Ο στρατός «θα συνεχίσει να εμποδίζει οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης της ισραηλινής κυριαρχίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μετά τα ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έπληξε σήμερα πριν ξημερώσει τρεις «υποδομές» του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στην περιοχή Ρασιντίγια, απαντώντας στις 30 και πλέον ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν την Πέμπτη από τον Λίβανο προς το Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνθρωπος και προκληθούν υλικές ζημιές.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, για τις οποίες δεν έγινε ανάληψη ευθύνης, ήταν «παλαιστινιακές» και πιθανόν της Χαμάς ή του Ισλαμικού Τζιχάντ ή άλλης ένοπλης οργάνωσης.

Ο στρατός στόχευσε επίσης υποδομές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας όπου το ισλαμιστικό κίνημα κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακα, με φόντο την αναζωπύρωση της βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ μέσα στην περίοδο των θρησκευτικών γιορτών, εβραϊκών, χριστιανικών και μουσουλμανικών.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα