Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Κατρίνης: Η Βουλή να νομοθετεί υπέρ των δανειοληπτών και όχι υπέρ των funds και των τραπεζών

Την τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την προστασία της κύριας κατοικίας, παρουσίασε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την ακρίβεια για να έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους που καλύπτουν το 56,4% των φορολογικών εσόδων.

«Όλα όσα συνέβησαν με την εισβολή στο σπίτι της συνταξιούχου είναι σκηνές που θα δούμε να επαναλαμβάνονται και στο μέλλον. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει, εδώ και καιρό, πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας», είπε και κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας

Πυροσβεστική: Έρχονται 3.600 προσλήψεις για μόνιμες θέσεις εργασίας

δανειολήπτης μπορεί να ζητήσει την προστασία της κύριας κατοικίας του, αναλαμβάνοντας να αποπληρώσει σε μία ρύθμιση που μπορεί να φτάνει μέχρι τα 35 χρόνια το ποσό που οι πιστωτές θα εισέπρατταν από τη ρευστοποίηση της.

-Αντίστοιχη προστασία θα υπάρχει και για την αγροτική ακίνητη περιουσία.

-Ο δανειολήπτης έχει δικαίωμα αγοράς του δανείου του πριν την πώλησή του σε fund, αλλά και όταν η πώληση γίνεται αντίστροφα (από το fund στην τράπεζα).

«Καλούμε τη Βουλή και όλα τα κόμματα να ψηφίσουν για αυτούς που έχουν ανάγκη, για τους δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική δυσκολία αποπληρωμής του δανείου τους. Να ψηφίσουν για την προστασία της πρώτης κατοικίας και όχι για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις και τις ορέξεις τραπεζών και funds», ανέφερε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα