Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Κορωνοϊός – Γκάγκα: «Το Πάσχα μας θα είναι κανονικό – Τότε θα έχουμε κρούσματα όπως και με τη γρίπη»

Στο ενδεχόμενο για νέα μέτρα, στο νέο εμβολιαστικό κέντρο για τους ανήλικους στο Παίδων Πεντέλης, αλλά και στις προοπτικές για το Πάσχα, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Η υπουργός εκτίμησε ότι ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, σημειώνοντας ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα στη συνέχεια, και το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό». «Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζαούτης στο CNN Greece: Αισθητή μείωση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή παραμένουν Λαγός και Πόπορη – Απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισής τους

Ειδικότερα, η κ. Γκάγκα προσχώρησε στην εκτίμηση ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές στα μέτρα αυτή τη στιγμή, γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι θέμα που θα το αποφασίσει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνέρχεται σήμερα Τετάρτη.

Για τη λειτουργία των σχολείων, η υπουργός σημείωσε ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν, δεν σημαίνει ότι αν ανοίγαμε μια βδομάδα αργότερα δεν θα είχαμε πολλά κρούσματα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά, επεσήμανε η κ.Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, η κα Γκάγκα, τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει. Έτσι θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή «θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα. Αυτό γίνεται γιατί στην Αθήνα γίνονται καθημερινά: 600 εμβολιασμοί σε παιδιά στο «Αγία Σοφία», 400 στο «Αγλαΐα Κυριακού» και 300 στο Παίδων Πεντέλης και θέλουμε να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη», είπε.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα