Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που ισχύουν έως τις 23 Ιανουαρίου

Τα μέτρα που ισχύουν από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου παρατείνονται σε ισχύ έως τις 23 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας μετά από την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: «Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζαούτης στο CNN Greece: Αισθητή μείωση κρουσμάτων αναμένεται σήμερα

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έφθασε στην Αττική: Πυκνό χιόνι στη Μαλακάσα

Την παράταση των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού για μία εβδομάδα εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης. Όπως ανέφερε μέλος της επιτροπής στο CNN Greece, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επαναξιολόγηση των μέτρων σε μία εβδομάδα.

Έτσι, για να ανακοπεί η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα, ισχύουν τα εξής:

– Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

– Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

– Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

– Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

– Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα