Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Ντόναλντ Τραμπ: Το 2024 η δίκη για την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Για τις 25 Μαρτίου 2024 ορίστηκε η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την κατηγορία της παραποίησης επιχειρηματικών εγγράφων με σκοπό να συγκαλύψει την καταβολή χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, για να εξαγοράσει τη σιωπή της.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν του πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν όρισε αυτήν την ημερομηνία σήμερα, κατά την ακροαματική διαδικασία στην οποία ο Τραμπ συμμετείχε διαδικτυακά.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει αθώος και στις 34 κατηγορίες παραποίησης επιχειρηματικών εγγράφων που αντιμετωπίζει.

Ο Τραμπ, που φορούσε μπλε κοστούμι και κόκκινη, ριγέ γραβάτα, καθόταν δίπλα στον δικηγόρο του, Τοντ Μπλανς και η εικόνα του εμφανιζόταν σε τουλάχιστον τέσσερις οθόνες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου του Μέρτσαν.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μπλανς είπε ότι ο πελάτης του κατανοεί ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει ορισμένες αποδείξεις σε τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι περιορισμοί που επέβαλε ο δικαστής στον Τραμπ αφορούν τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενόρκων, τις δηλώσεις των μαρτύρων και άλλο υλικό που οι εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να δώσουν στην υπεράσπιση, ώστε να προετοιμαστεί για τη δίκη.

Οι εισαγγελείς δήλωναν ότι η εντολή ήταν αναγκαία επειδή ο Τραμπ έχει ιστορικό επιθέσεων μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και επειδή υπάρχει κίνδυνος παρενόχλησης των μαρτύρων.

Στις αρχές του μήνα ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ο Τραμπ είναι ελεύθερος να μιλάει για τα περισσότερα από τα στοιχεία που προέρχονται από τη δική του υπερασπιστική ομάδα.

Ο μεγάλος αντίπαλός του θα ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις θα ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις εκλογές του 2024 σε μια συζήτηση που θα έχει αύριο με τον ιδιοκτήτη του Twitter Ίλον Μασκ, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters δύο πηγές που έχουν γνώση των σχεδίων του.

Ο ΝτεΣάντις θεωρείται ο σημαντικότερος αντίπαλος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το χρίσμα. Η ανακοίνωσή του αναμένεται ότι θα ταρακουνήσει μια προεκλογική εκστρατεία που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν μονόπλευρη.

Ο Μασκ αναπαρήγαγε μια ανάρτηση δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Fox News στην οποία αναφερόταν ότι η ανακοίνωση θα γίνει στις 18.00 της Τετάρτης (τοπική ώρα, 01.00 την Πέμπτη ώρα Ελλάδας) σε μια συνέντευξη στο Twitter Space.

Το Fox News μετέδωσε ότι ο ΝτεΣάντις θα καταθέσει ταυτόχρονα την υποψηφιότητά του στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα