Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Οικονόμου: Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου καλύπτει τις ελληνικές θέσεις για την Τουρκία

Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που διεξάγεται αυτήν την ώρα αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ενώ άσκησε δριμεία κριτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, εγκαλώντας τον ότι θέλει να εισάγει τον τραμπισμό στην Ελλάδα.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ιταλό πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Για την Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι κατά τη σύνοδο κορυφής ο πρωθυπουργός θα θέσει στους ομολόγους του την τουρκική προκλητικότητα και πως η Ελλάδα φροντίζει με προσεγμένη διπλωματία να χτίζει συμμαχίες στην διπλωματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη Φιλιππίδη: Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει η τρίτη καταγγέλλουσα – Νέα ένταση

Power Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν σήμερα αίτηση

Το κείμενο των συμπερασμάτων φαίνεται να καλύπτει τις ελληνικές θέσεις», είπε απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Περνώντας στα μέτρα στήριξης ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι η αμφισβήτηση των θεσμών και να οικοδομήσει στρατηγική άμυνας για την επόμενη πολιτική περίοδο.

«Επιχειρεί να πλήξει την δημοκρατία με έναν τραμπισμό α λα γκρέκα. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει στον εκχυδαϊσμό, είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά» σχολίσε χαρακτηριστικά.

«Ό,τι ήταν να ειπωθεί για τις εκλογές ειπώθηκε με σαφήνεια και ειλικρίνεια από τον πρωθυπουργό. Οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει κάτι για τους πολίτες. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται κανονικά, συνεδριάζει το υπουργικό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα των εκλογών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση Μπακογιάννη κατά του σεναρίου τρίτων εκλογών είπε: «Υπάρχουν εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική που φαίνεται ότι δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης θα υπάρχει δεύτερη αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για την δημιουργία κυβέρνησης σαν αυτή που έφτιαξε το 2019. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα και η άποψη των πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα