Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Παναγιωτόπουλος: Δεν θα αποδυναμωθεί η αμυντική διάταξη της χώρας από τη βοήθεια στην Ουκρανία

Διευκρινίσεις σχετικά με την αμυντική βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με παρέμβασή του στη Βουλή

Σχολιάζοντας προηγούμενη τοποθέτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ:

«Έχω πει πολλές φορές πως ό,τι έχει δοθεί μέχρι σήμερα ως αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία προέρχεται από τα αποθέματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν υπάρχει καμία σκέψη να δοθεί οτιδήποτε αν αυτό σημαίνει με οποιοδήποτε τρόπο αποδυνάμωση των οπλικών συστημάτων που βρίσκονται στην αμυντική διάταξη της χώρας οπουδήποτε. Δεν θα κάναμε τίποτα λοιπόν προς αυτήν την κατεύθυνση που θα αποδυνάμωνε την αμυντική μας διάταξη. Για αντικατάσταση; Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, ασφαλώς όμως όχι με όρους μελλοντικής αντικατάστασης που θα σήμαινε στην ουσία ότι κάποια συστήματα θα αφαιρεθούν από την αμυντική μας διάταξη», είπε ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αζοφστάλ: Εγκλωβισμένος Ουκρανός διοικητής απευθύνει έκκληση στον Ίλον Μασκ

Θάνατος 7χρονου στη Θεσσαλονίκη: Nόσο των λεγεωνάριων «βλέπουν» ως αιτία οι γιατροί

«Το δεύτερο έχει να κάνει με τα περί αποστρατικοποίησης. Εγώ προσωπικά το έχω πει πάρα πολλές φορές πολύ λακωνικά πως ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται. Εφόσον η χώρα εκτιμά ότι υφίσταται απειλή από οπουδήποτε, προφανώς λαμβάνει τα μέτρα που παρέχονται στη διάθεσή της προκειμένου να οργανώσει την άμυνα και της τελευταία σπιθαμής της εδαφικής της κυριαρχίας».

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα