Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Πανελλήνιες 2022: Χαλάρωση των μέτρων – «Ναι» στη μάσκα και στις αποστάσεις, «όχι» στα τεστ

Περισσότερο χαλαροί αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα κατά του COVID -19 θα είναι την φετινή χρονιά μαθητές και  καθηγητές, ενόψει των επικείμενων Πανελλαδικών εξετάσεων.

Αυτό επιβεβαίωσαν τα μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μαΐου, μετά την καθιερωμένη συνεδρίαση, μία ανάσα πριν τη διενέργεια των εξετάσεων των μαθητών.

Βεβαίως η χρήση της μάσκας θα εξακολουθήσει να υφίσταται και να είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους των εξεταστικών κέντρων, στη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Γάζωσαν» το βενζινάδικο του προέδρου πρατηριούχων στη Θεσσαλονίκη (pics&vid)

Επίδομα ρεύματος: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις επιστροφές έως 600 ευρώ

Αναφορικά με τη διενέργεια των τεστ, αυτοδιαγνωστικών, rapid και μοριακών, οι υποψήφιοι των εξετάσεων τη φετινή χρονιά, δεν είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιούν, σε αντίθεση με την σχολική χρονιά του 2021. Ωστόσο, είναι υποχρεωτική, η διενέργεια rapid test στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Ειδικότερα, στην εισήγηση του υπουργείου Παιδείας προς την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, αναφέρεται ότι «εκπαιδευτικοί και διοικητικοί που συμμετέχουν στις εξετάσεις ως επιβλέποντες ή στις Κεντρικές Επιτροπές Εξετάσεων και δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, υποχρεούνται σε εργαστηριακό έλεγχο μια φορά την εβδομάδα με δική τους δαπάνη».

Φυσικά σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, είναι υποχρεωτικές οι αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων στις αίθουσες των εξετάσεων, τουλάχιστον 1,5 μέτρο.

Επίσης η εισήγηση της Επιτροπής, προτείνει τη λειτουργία περισσότερων Εξεταστικών Κέντρων καθώς και τα ανοιχτά παράθυρα σε όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. Άλλωστε ο καλός καιρός το επιτρέπει και με το παραπάνω.

Να θυμίσουμε ότι η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και για τις 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 10 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και μια εβδομάδα μετά, την Παρασκευή 17 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ.

Στις 18 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα Ειδικά και Μουσικά μαθήματα. Η αρχή θα γίνει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τα ΓΕΛ και Νέων Ελληνικών για τα ΕΠΑΛ.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα