Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗN ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΡΙΤΗ 21/3/2023 – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:00 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ METROPOL

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 21/3/2023

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 12:00 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ METROPOL

Την Τρίτη 21 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς στο νομό Λάρισας πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας (7:45 – 11:45) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 10.30π.μ. έξω από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (Νικηφ. Μανδηλαρά 25) με αφορμή τη συζήτηση της εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας με αίτημα την άμεση τοποθέτηση των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, σε θέσεις εργασίας εντός του νομού.

Η προκλητική όσο και παράνομη διαδικασία απαξίωσης των συναδέλφων μας την ώρα που το πελατειακό κοινό δυσκολεύεται να εξυπηρετηθεί λόγω την έλλειψης προσωπικού, υπαγορεύεται από την στρατηγική της Διοίκησης να ασκήσει ψυχολογικό εκβιασμό σε έμπειρους και καταξιωμένους συναδέλφους, προκειμένου να δεχτούν την «εθελούσια ανεργία» και αφετέρου να δημιουργήσει ένα κλίμα εργασιακής ανασφάλειας σε ολόκληρο τον Οργανισμό. Η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ισχυρίζεται ότι στην επιχείρηση που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τέσσερις φορές με χρήματα του ελληνικού λαού κι εμφανίζει 900 εκ ευρώ κέρδη δεν «χωράνε» πέντε εργαζόμενοι σε εννέα καταστήματα του νομού. Ή μήπως ο στόχος της Διοίκησης είναι να συρρικνώσει κι άλλο το δίκτυο στο νομό Λάρισας, αδιαφορώντας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως εκείνων που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες.

Κι όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή, η Διοίκηση επαίρεται για το ρεκόρ κερδοφορίας, το οποίο  επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή όλων των εργαζομένων.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα διεκδικούμε συλλογικά:

  • Την άμεση τοποθέτηση των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια, στα καταστήματα και τις υπηρεσίες του Νομού.
  • Την ακύρωση όλων των σχεδιασμών περαιτέρω συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων και κάλυψη όλων των λειτουργικών αναγκών που έχουν προκύψει από τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.
  • Αποτελεσματική διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και δημιουργία κλίματος εργασιακής ασφάλειας.
  • Τραπεζικό σύστημα με αναπτυξιακό προσανατολισμό και κοινωνική διάσταση, στήριγμα της ανάπτυξης, των τοπικών κοινωνιών και της χώρας.

Η συμμετοχή όλων στη στάση εργασίας είναι η απάντησή μας σε όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για εμάς, χωρίς εμάς.

Ο αγώνας για διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα!

Τα Δ.Σ των Συλλόγων

Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Σ.Ε.Τ.Α.Π – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε – Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα