Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

ΣΥΓΤΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 5 Απριλίου 2022

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 6 Απριλίου συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ. Σας διαβιβάζουμε πιο κάτω σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, για    ενημέρωση σας.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Περιγραφή: OTOE2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 9

Αθήνα, 4  Απριλίου 2022

Την Τετάρτη 6 Απριλίου

συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ

και στη Συγκέντρωση

στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.00 π.μ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Εδω και 14 χρόνια, οι συνεχιζόμενες κρίσεις και οι ασφυκτικοί μνημονιακοί περιορισμοί ενίσχυσαν την εργασιακή ανασφάλεια και συρρίκνωσαν τους μισθούς, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ενεργειακή κρίση και οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία  εκτοξεύουν σήμερα την ακρίβεια σε επίπεδα πρωτοφανή μετά την ένταξη της χώρας στο ευρώ.

Σε επίπεδα που απειλούν να απαξιώσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα, τις αμοιβές, τις συντάξεις, τις αποταμιεύσεις, σε επίπεδα που καθιστούν αδύνατη την πληρωμή των διογκωμένων λογαριασμών και ταυτόχρονα την κάλυψη των καθημερινών αναγκών ενός μέσου νοικοκυριού σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο τραπεζοϋπαλληλικός κλάδος συντάσσονται με όλους τους εργαζόμενους της χώρας και διεκδικούν:

  • Επαρκή οικονομικά και κοινωνικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματος από την αύξηση των τιμών στην ενέργεια, στις δαπάνες στέγασης και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.
  • Ποιοτικές και αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.
  • Επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και αποκατάσταση της ρύθμισής του με ΕΓΣΣΕ.
  • ‘Αμεση κατάργηση της ΠΥΣ 6/2012, που πάγωσε τις μισθολογικές ωριμάνσεις, αποσταθεροποίησε την εργασία και υποβάθμισε κρίσιμα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα του ν. 1876/90.
  • Πλήρη και άμεση αποκατάσταση των εγγυήσεων της εργατικής νομοθεσίας για τις ΣΣΕ, με άρση των φιλοεργοδοτικών εμποδίων στη διαδικασία σύναψης και επέκτασής τους, των εμποδίων στη μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία και στο κύρος των Διαιτητικών Αποφάσεων, την πλήρη άρση των περιορισμών στην παράταση ισχύος  των ΣΣΕ και της μετενέργειας των όρων τους, που πρέπει να επεκτείνονται χωρίς εξαιρέσεις μέχρι τη σύναψη νέων αντίστοιχων  ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και χώρο.  
  • Αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας, με αυστηροποίηση των προστίμων και αποτελεσματικούς ελέγχους για την τήρηση της εργατικής και της ασφαλιστικής νομοθεσίας σε κάθε εργασιακό χώρο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι διεκδικήσεις του κλάδου και του σ.κ. ολόκληρης της χώρας, μας αφορούν όλους.

Ο αγώνας για βελτιωμένα εργασιακά δικαιώματα και θεσμούς, καθώς και για μέτρα  προστασίας των εισοδημάτων μας από την ακρίβεια, είναι διαρκής και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα συλλογικής παρέμβασης και δράσης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 6 Απριλίου.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

                           Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς,      

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              Γιωργος Μοτσιος                       Ανδρεας Καλλιρης 

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα