Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: 64 χιλιάδες είχαν ψηφίσει μέχρι το μεσημέρι – Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων

Μαζική είναι η συμμετοχή στις εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέχρι τις 13.00 είχαν ψηφίσει 64 χιλιάδες μέλη. 

Η εκλογική διαδικασία θα κρατήσει έως τις 20:00.

Υποψήφιοι είναι η Έφη Αχτσιόγλου, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Στέφανος Τζουμάκας. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια αμφίρροπη αναμέτρηση και το ενδεχόμενο δεύτερου γύρου εκλογών την επόμενη Κυριακή θεωρείται το πιο πιθανό.

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφους στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15ετών και άνω, οι οποίοι έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ακόμη και αν εγγραφούν ανήμερα της διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Απαραίτητο να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση.

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι έκαναν εγγραφή στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Πώς ψηφίζω για πρόεδρο;

Δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είτε έχουν γραφτεί μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έως τις 16 Σεπτεμβρίου είτε εγγραφούν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα.

Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 8.00 πμ μέχρι και τις 8.00 μμ.

Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 570 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και όσοι είναι ήδη μέλη και όσοι εγγραφούν την ημέρα της ψηφοφορίας μπορούν να ψηφίσουν σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ακόμη κι αν βρίσκονται εκτός της εκλογικής τους περιφέρειας.

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ. Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Πώς ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους εξωτερικού η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 8.00 πμ μέχρι τις 8.00 μμ. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσοι εγγραφούν στον isyriza μέχρι και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 14.00 ώρα Ελλάδας.

Αχτσιόγλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά – Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει δυναμικά, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε, τόνισε η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο Περιστέρι.

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα των εσωκομματικών εκλογών, ως ημέρα δημοκρατικής συμμετοχής, ενδυνάμωσης της προοδευτικής παράταξης, ανανέωσης της σύγχρονης αριστεράς και μια «σημαντική ημέρα για τους προοδευτικούς πολίτες αυτού του τόπου».

«Χθες ο Μητσοτάκης μας είπε ότι το σχέδιό του είναι να επιβιώσουμε. Δεν θα πάρουμε. Σήμερα στέλνουμε το πρώτο μήνυμα, από αύριο διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Κασσελάκης: Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω

«Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τη χώρα πίσω» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το μεσημέρι της Κυριακής (17/9) ο Στέφανος Κασσελάκης αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι.

Ειδικότερα, μετά την κάλπη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Είμαι συγκινημένος από την κοσμοσυρροή, είναι πολύς ο κόσμος, κάντε υπομονή. Απρόσμενη η προσέλευση, αξίζει τον κόπο. Η χώρα δικαιούται να έχει μια προοδευτική διακυβέρνηση. Μια σύγχρονη κυβερνώσα αριστερά. Αυτό βλέπει ο κόσμος και έρχεται».

Τσακαλώτος: Σημαντική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κοινωνία, την Αριστερά

Σε δηλώσεις του, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία, ο υποψήφιος για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «είναι μια σημαντική μέρα, μια σημαντική μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, και είναι και μια σημαντική μέρα για τον κόσμο της Αριστεράς».

«Ελπίζω να προχωρήσουμε μπροστά με τις αξίες μας, τις αναλύσεις μας, τις προτάσεις μας, για να μπορεί η χώρα να αλλάξει το παράδειγμα και να φέρει το κάτι καινούριο που το χρειάζεται τόσο πολύ μετά από τις κρίσεις που έχει περάσει», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι το σύνθημά του ήταν «αξιόπιστα, ενωτικά, αριστερά», για να συμπληρώσει ότι πιστεύει πως η επόμενη μέρα μπορεί να είναι καλύτερη «αν ο κόσμος τη Αριστεράς δείξει αυτά τα αντανακλαστικά που χρειάζεται για να αλλάξει το παράδειγμα που σας είπα».

Παππάς: Όχι σε ένα κόμμα χυλό, χωρίς λογοδοσία

Για ενωτική πορεία προς το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Παππάς μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Καισαριανή.

«Χτίζουμε την ανοιχτή προοδευτική παράταξη της χώρας, την παράταξη της νίκης» τόνισε ο κ. Παππάς προκειμένου όπως είπε, να αναμετρηθεί με τη δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη «για να σώσουμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους από τα σχέδιά του». Απέρριψε αντιλήψεις που θέλουν ένα κόμμα «χυλό» και με «κλειστές πόρτες».

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα