Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 21/9/2022, κτήριο Λ.ΣΥΓΓΡΟΥ 87

Αθήνα, 15/9/2022

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΕΤΑΠ – ΣΥΓΤΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο ΣΕΤΑΠ & Ο ΣΥΓΤΕ, σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, συνεχίζουν τη δράση τους αναφορικά με τη διοργάνωση νέων εθελοντικών αιμοδοσιών. Συγκεκριμένα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έχουμε προγραμματίσει εθελοντική αιμοδοσία:

  • Στο κτίριο της Συγγρού 87, την Τετάρτη 21/9/2022, ώρα 09.00 έως 13.00, στην αίθουσα «ΟΥΡΑΝΙΑ» στον 6ο όροφο.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη ουσιαστικής γενναιοδωρίας και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, έχει ριζώσει στον τόπο μας και στην Τράπεζα μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ο εθελοντής αιμοδότης είναι πρόσωπο που προσφέρει στους άλλους εκτός από το αίμα του και ένα μέρος του ψυχικού του πλούτου με μόνο κριτήριο την ανάγκη του πάσχοντα.

Κάθε υγιές άτομο από 18 έως 65 ετών μπορεί άφοβα και ακίνδυνα να δίνει αίμα από μια έως τέσσερις φορές το χρόνο. Ο οργανισμός χρειάζεται μόνο 10 λεπτά για να αναπληρώσει τον όγκο του αίματος που έδωσε.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  • Στην αιμοδοσία μας μπορούν και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Πειραιώς.
  • Στην Τράπεζα Αίματος των Συλλόγων ΣΕΤΑΠ και ΣΥΓΤΕ μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι συνάδελφοι/ισσες, από την επαρχία και την Αττική, δίνοντας αίμα εκτός από τις τακτικές αιμοδοσίες και σε οποιοδήποτε νοσοκομείο δηλώνοντας ότι «αφορά την αιμοδοσία των Συλλόγων ΣΕΤΑΠ και ΣΥΓΤΕ που τηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και δίνοντας των κωδικό 10360».
  • Όταν πρόκειται να προσφέρουν αίμα δεν πρέπει να πάρουν κανένα φάρμακο, ακόμη και ασπιρίνη, την ημέρα της αιμοδοσίας και την προηγούμενή της. Οι συναδέλφισσες που βρίσκονται σε ημέρες κύκλου, σε περίοδο θηλασμού ακόμη και πιθανής εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να προσφέρουν αίμα.
  • Στο πλαίσιο της πανδημίας και  των μέτρων προστασίας μας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή μας, είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και η μη ύπαρξη παραμικρού συμπτώματος, όπως πυρετός, κ.τ.λ. τις τελευταίες 7 ημέρες πριν την αιμοδοσία.
  • Οι συνάδελφοι καλό θα είναι να προσέλθουν με προσυμπληρωμένη τη φόρμα αιμοδότη, ώστε να περιορίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, το χρόνο παραμονής στο χώρο αιμοδοσίας.
  • Η αιμοδοσία διενεργείται σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και διατάξεις υγιεινής και προστασίας.
  • Οι αιμοδότες δικαιούνται έκτακτη άδεια δύο (2) ημερών, που πρέπει να προγραμματιστεί μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Δώστε το ανθρωπιστικό σας παρόν στην αιμοδοσία των ΣΕΤΑΠ – ΣΥΓΤΕ.

Το αίμα σώζει ζωές. 5΄ είναι αρκετά για να σώσεις μια ζωή.

Για την καλύτερη διοργάνωση της αιμοδοσίας, παρακαλούμε να έχετε μαζί σας τον ΑΜΚΑ σας και να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας.

Για τον ΣΕΤΑΠ στο mail: mariasetap2@gmail.com.

Για τον ΣΥΓΤΕ στο mail: tagarie@piraeusbank.gr, Διαχειριστής Ευγενία Τάγαρη,

τηλ. 210-7765138.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

                               Το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ                                        Το Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα