Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανακ. Νο 4 – “Περί κενών θέσεων”

Ανακοίνωση Νο 4

ΠΕΡΙ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Αθήνα 7/1/2020

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σήμερα 3/1/2020 συνεχίζεται  η διαδικασία των συναντήσεων (η οποία είχε ξεκινήσει με τους 24 απολυμένους συναδέλφους μας)  των εργαζόμενων που βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια  ή επιστρέφουν από την σύμβαση δανεισμού με την Intrum ή  έχουν τοποθετηθεί προσωρινά, με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα Στρατινάκη, παρουσία του Αντιπροέδρου και της Νομικής Συμβούλου της ΟΤΟΕ χωρίς να συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς  με εκπρόσωπο της!!! Αυτό προκύπτει τώρα ως νέο δεδομένο και βεβαίως δεν μπορεί να κριθεί ως θετικό καθώς στην ανακοίνωση Νο 31/19-12-2019 της ΟΤΟΕ  αναφέρεται ότι  οι συναντήσεις θα γίνουν εκτός των άλλων και παρουσία του εκπροσώπου της Τράπεζας.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη για την κλάδο και γενικότερα για τα εργασιακά ζητήματα. Κυρίαρχο ζήτημα είναι η ανάκληση των 24 απολύσεων  και η εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, της συμφωνίας της 25/7/2019 και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές.

Η Τράπεζα Πειραιώς σε μια ακόμη άσκηση πίεσης επιμένει στην θεωρία του πλεονάζοντος προσωπικού την στιγμή που είναι γνωστά σε όλους, η υποστελέχωση και  ο τεράστιος φόρτος στα καταστήματα της Αττικής και των μεγάλων αστικών κέντρων, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τις μεγάλες καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Αυτή την  θέση της Τράπεζας, η οποία έχει φέρει σε απελπισία τους εργαζόμενους που είναι στην αναμονή,  δεν την  υιοθετεί  το σωματείο μας καθώς η θεωρία περί μη ύπαρξης θέσεων παρά μόνο 35 σε απομακρυσμένα σημεία ανά την επικράτεια είναι εικονική και πλασματική. Η Τράπεζα με το πρόσχημα της μη ύπαρξης θέσεων εργασίας αφενός εντείνει την πίεση στους συναδέλφους και αφετέρου προσπαθεί να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση της με τις απολύσεις , μη τηρώντας την συμφωνία που ή ίδια υπέγραψε περί εθελοντικής επιλογής και τοποθέτησης στην Τράπεζα των συναδέλφων που θα επιλέξουν να μην πάνε στην Intrum, με βάση τον οργανισμό και την εργατική νομοθεσία.  

Εμείς ως σωματείο που λάβαμε πρόσφατα την λαϊκή εντολή σεβόμενοι την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα μέλη μας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι θα είμαστε παρόντες όπως άλλωστε πράξαμε και όλο το προηγούμενο διάστημα, θα αγωνιστούμε και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους συναδέλφους των πρώην RBU, σε νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Καλούμε τα υπόλοιπα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην τράπεζα Πειραιώς, την Ομοσπονδία και όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου,

ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΜΟΝΟ 35 ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΑΧΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!!

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα