Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Δ.Σ. 25/04/2018

logotipo sygte

 

ΑΘΗΝΑ 26/4/2018

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/4/2018  Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΓΤΕ στα γραφεία του Συλλόγου, Σολωμού 20 Εξάρχεια, όπου συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης και λήφθησαν αποφάσεις επί αυτών.

  1. Παράδοση παραλαβή Ταμία
  2. Έγκριση εξόδων
  3. Προτάσεις για Νομικό σύμβουλο
  4. Προτάσεις για Ασφαλιστήριο συμβόλαιο
  5. Αποτελέσματα συνάντησης με Διοίκηση, περαιτέρω ενέργειες
  6. Θέματα επιτροπής τροποποίησης καταστατικού, επεξεργασία
  7. Έκθεση Εξελεγκτικής επιτροπής
  8. Ανακοίνωση για επιστροφή μελών
  9. Διάφορα Θέματα

-Η συνάδελφος  Ευγενία Τάγαρη ως νέα Ταμίας παρέλαβε τα κάτωθι ποσά:

μικρό ταμείο   98,54 ευρώ

λογ. ταμιευτηρίου    8.844,60 ευρώ

λογ. ΟΨΕΩΣ  623,79 ευρώ

λογ. αποταμίευσης δώρου παιδιών & αρχαιρεσιών , Γεν.Συνελεύσεων 6.344,63 ευρώ

λογ. Απεργιακού Ταμείου  46.227,27 ευρώ

προθεσμιακή κατάθεση Απεργιακού Ταμείου –  650.000 ευρώ

-Εγκρίθηκαν τα τρέχοντα  έξοδα μηνός Απριλίου (μισθοδοσίες υπαλλήλων, ΙΚΑ, ΦΜΥ, ΟΤΕ κλπ.)

-Κατατέθηκαν δύο κλειστές προσφορές από νομικά γραφεία για υπηρεσίες νομικής υποστήριξης του Συλλόγου για τα εργασιακά ζητήματα, τροποποίηση καταστατικού, τριμερής  κλπ, και για τα οποία θα υπάρξει τελική απόφαση σε νέο Δ.Σ  καθώς θα ζητηθεί βελτίωση των τιμών επί των προσφορών.

-Παρευρέθηκαν κατόπιν πρόσκλησης δύο εκπρόσωποι Ασφαλιστικής Εταιρίας για το συμπληρωματικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο  έχει ο Σύλλογος εδώ και 2 χρόνια και μας πρότειναν εντός 15 ημερών να μας φέρουν 3 νέες προτάσεις με βελτιωμένους όρους.

Εδώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την άποψη των 7  μελών του Δ.Σ η οποία θέλει ισχυρή ομαδική κάλυψη όλων των συναδέλφων με βελτιωμένους όρους καλύψεων από τον εργοδότη, κατάργηση των απαλλαγών τόσο των 500€ για νοσοκομεία όσο και για εξετάσεις, επισκέψεις 100€ ανά άτομο.

Όμως μέχρι να υπάρξει το ισχυρό συμβόλαιο και να υπάρξει συμφωνία των συνδικάτων για κοινό συμπληρωματικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο (αν δεν υπάρξει βελτίωση του σημερινού), εμείς  θα παρουσιάσουμε τις νέες προτάσεις μας  και ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην συμπληρωματική ασφάλιση για την κάλυψη της οικογένειάς του ή του ιδίου καταβάλλοντας την σχετική δαπάνη.

Αιτία για αυτήν την πρωτοβουλία – απόφασή μας ήταν  οι  εκκλήσεις συναδέλφων που δυστυχώς έτυχε να περάσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και μας εξέφρασαν κραυγή αγωνίας στο γιατί να μην υπάρχει συμπληρωματικό συμβόλαιο  με μεγαλύτερη κάλυψη δαπανών.

-Ελήφθη απόφαση να σταλεί επιστολή στην Διοίκηση για απαντήσεις σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή μας που αφορούσε τα εργασιακά μας ζητήματα όπως είχαν τεθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση για το 1% ,επιστροφή των μειώσεων της επιχειρησιακής 12-14,  επίδομα βαθμού σε όσους έχει περικοπεί, εφαρμογή Οργανισμού Προσωπικού για Προαγωγές, οικειοθελείς παροχές, ολιγόωρες άδειες, ανθυγιεινό επίδομα,  ενίσχυση του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε και κάλυψη λειτουργικών εξόδων- όπως συμβαίνει και σε άλλα σωματεία μέσα στην Πειραιώς.

-Συζητήθηκαν θέματα από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής  Τροποποίησης του Καταστατικού όπου αποφασίστηκε να ανατεθεί το θέμα σε νομικό για γνωμάτευση και προχώρησε η Επιτροπή σε δεύτερη συνεδρίαση. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τα βασικά σημεία της Τροποποίησης και ενίσχυσης των μελών μέσω Λογαριασμού Αλληλεγγύης.

-Κατατέθηκε η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία θα αναρτηθεί και θα σταλεί σε όλους τους συναδέλφους για ενημέρωση.

-Συζητήθηκαν διάφορα θέματα και επιστολές συναδέλφων.

Στην συνεδρίαση δεν παρευρέθηκαν οι δύο (2) συνάδελφοι οι οποίοι αφού κατέθεσαν γραπτή επιστολή αποχώρησαν κάνοντας χρήση της συνδικαλιστικής τους αδείας, διατηρώντας παράλληλα την θέση του Αντιπροέδρου και του μέλους αντίστοιχα. Ο έλεγχος της νομιμότητας για την ανάδειξη των εκτελεστικών οργάνων του Συλλόγου βάσει των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι στην ευχέρεια  του οποιουδήποτε επιθυμεί να  προσφύγει νομικά στα αρμόδια δικαστήρια. Την στιγμή που δεν το πράττει προσπαθεί, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα,  να απαξιώσει τον Σύλλογο εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα και σκοπούς.

Για όλα τα ψευδή, αναληθή και συκοφαντικά που δημοσιεύονται θα απαντήσουμε στον κατάλληλο χρόνο καθώς αυτήν την στιγμή προέχουν και υλοποιούνται όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Παραμένουμε  στο Σύλλογό μας και αγωνιζόμαστε με αποφασιστικότητα για την επιβίωση του, διεκδικώντας τα εργασιακά μας κεκτημένα. Είναι η πρώτη φορά που στον Σύλλογό μας υπάρχει μια ισχυρή πλειοψηφία 7 μελών στα 9 καθώς παραμερίστηκαν από 2 παρατάξεις, οι όποιες διαφορές του παρελθόντος με γνώμονα το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων.

Εν όψει της τροποποίησης του καταστατικού καλούμε όσους συναδέλφους έχουν αποχωρήσει από το Σύλλογο να επιστρέψουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, ισχυροποιώντας το σωματείο και διατηρώντας τον Οργανισμό Προσωπικού. Προσπαθούμε να μην χαθούν άλλα κεκτημένα και να κερδίσουμε όσα είναι εφικτό από τα χαμένα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο στέλνοντας προτάσεις για την τροποποίηση του καταστατικού ή για οποιαδήποτε άλλο ζήτημα για την λειτουργία του ΣΥΓΤΕ.

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

 

Ενημερώνεστε τακτικά από το ιστότοπο του συλλόγου για ότι αφορά στον Σύλλογο μας : Http://www.sygte.gr

και στην ιστοσελίδα μας στο facebook : Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής/Πειραιώς

 

Για οποιαδήποτε θέμα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του  Συλλόγου   210-3811763 και

210-3811808  ή στα γραφεία μας Σολωμού 20 , Εξάρχεια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Φάνης Πολύζος, Διονύσης Γεωργούλης, Ευγενία Τάγαρη, Γρηγόρης Ευθυμίου, Βενετσιάνος Δεκούλος, Ελένη Χριστοδουλοπούλου, Άρης Καρυδάκης

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα