Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΜΕΑ

Image

 

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, προχωρά σε «αθρόες» μετακινήσεις συναδέλφων ΑΜΕΑ, παραβιάζοντας εμφανώς τις διατάξεις του Κανονισμού Εργασίας της Τράπεζας, τις σχετικές Κλαδικές ρυθμίσεις και τις προστατευτικές διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το «έργο» έχει όμως και συνέχεια. Ακολουθεί είτε τηλεφωνική επικοινωνία αρμοδίων στελεχών, είτε πρόσκληση για συνάντηση στην Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού είτε και τα δύο, όπου και ασκούνται συστηματικές πιέσεις για την «εθελούσια έξοδο» των συναδέλφων.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή πρακτική, η οποία αντιβαίνει όχι μόνο τις κείμενες διατάξεις, αλλά αποκτά χαρακτηριστικά μίας κυνικής και ανάλγητης προσέγγισης, χωρίς αρχές και αξίες, χωρίς κανένα αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η οποία ασφαλώς και δεν αρμόζει στην πρώτη Τράπεζα της χώρας.

Από την πρώτη στιγμή, αναδείξαμε το θέμα και ενημερώσαμε την ΟΤΟΕ ώστε από κοινού να προβούμε στην άμεση αντιμετώπιση της. Η Ομοσπονδία ανταποκρίθηκε άμεσα, παρεμβαίνοντας προς τα αρμόδια στελέχη της Τράπεζας και ζητώντας την άμεση ακύρωση των εν λόγω μεθοδεύσεων ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τις περαιτέρω ενέργειες της για την αποτελεσματικότερη ανάσχεσή τους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μας κρατούν ενήμερους.

Η καλύτερη απάντησή μας απέναντι σε οποιαδήποτε μεθόδευση, είναι η ενότητα και η αποφασιστικότητα όλων μας. Η άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση της ΟΤΟΕ, των Συλλόγων και σύσσωμων των συναδέλφων δείχνει τον δρόμο.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας.

Για τα Δ.Σ. των Συλλόγων:

Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς

             Ο Πρόεδρος                                        Η Γ. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος                             Ηρώ Φίλη

Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Γενικής Πειραιώς

Ο Πρόεδρος                        Ο Γ. Γραμματέας

Πολύζος Φάνης          Γεωργούλης Διονύσιος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα