Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΤΑΠΓΤΕ)

& ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Συνάδελφοι,

Κατά τη δική μας άποψη το ΤΑΠΓΤΕ δεν έχει ζωή. Και αυτό το συμπέρασμά μας συνάδει από τα δεδομένα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου. Το τι θα πράξετε εσείς. αν συνεχίσετε να δίνετε ή όχι την εισφορά σας είναι δικό σας θέμα. Εμείς δεν θα επέμβουμε ποτέ, ούτε θα παροτρύνουμε να φύγετε από το Ταμείο. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι.

Όμως έχουμε καθήκον και υποχρέωση να σας ενημερώσουμε με συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία :

Η εισφορά του 3% των ασφαλισμένων στον κλάδο εφάπαξ είναι πολύ μεγάλη. Σε κάποιους συναδέλφους η παρακράτηση είναι 40 ευρώ, σε κάποιους άλλους 45 ευρώ και σε άλλους 50 ευρώ. Δίνετε την εισφορά σας συνάδελφοι προσδοκώντας να πάρετε κάτι που εμείς θεωρούμε αδιανόητο και απίθανο, διότι η οικονομική κατάσταση του Ταμείου είναι ξεκάθαρη. Δίνετε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.

Σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε όλοι σήμερα, προτείνουμε :

  1. να μειωθεί η εισφορά και από το 3% στο 1%. Κάποιος συνάδελφος δηλαδή που δίνει 40 ευρώ ή 50 ευρώ να δίνει 10 ευρώ από τη μισθοδοσία του και το υπόλοιπο 2% να φροντίσει το Δ.Σ. του Ταμείου να προχωρήσει σε ενέργειες προς την Τράπεζα, ώστε να καλυφθεί από αυτή.

Θα θέλαμε να μάθουμε, καίτοι έχουμε ρωτήσει κατ’ επανάληψη και δεν έχουμε πάρει απάντηση, τι έγινε όταν η Πρόεδρος του Ταμείου κ. Τρίγκα, συνάντησε τον Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού; ποια ήταν τα θέματα που έθεσε; το συγκεκριμένο θέμα το έθεσε; αν όχι, γιατί;

Παράλληλα θέλουμε να κάνουμε άλλη μία πρόταση : Μιας και η περιουσία του Ταμείου (ακίνητα) όπως αναφέρθηκε σε δικαστήριο από μέλος του Δ.Σ. εκτιμάται γύρω στα 10.000.000 ευρώ, προτείνουμε να την εκποιήσετε, να αφαιρέσετε τις 400.000 ευρώ για να κινηθεί η διαδικασία της αγωγής κατά της Τράπεζας Πειραιώς και τα υπόλοιπα 9.600.000 ευρώ να μοιραστούν.

 

Κατόπιν αυτού, εφόσον κερδηθεί η αγωγή και παρθούν τα 40.000.000 ευρώ, προτείνουμε να μοιραστούν σε όλα τα μέλη αναλογικά, σύμφωνα με την καταβολή των εισφορών τους όλα αυτά τα χρόνια. Βεβαίως ευχόμαστε να κερδηθεί η αγωγή, να γίνει εκκαθάριση ή τροποποίηση του καταστατικού και να μοιραστούν με νόμιμο τρόπο και όχι αυθαίρετα.

Προχωράμε και σε νέα πρόταση :

  1. Όλοι οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει ποτέ καμία προκαταβολή εφάπαξ και δίνουν δίνουν δίνουν συνεχώς την εισφορά τους, να πάρουν ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα βγει με μία οικονομική μελέτη, αναλόγως των ετών καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους στο Ταμείο.

  2. Κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει σύμφωνα με το καταστατικό τα χρόνια για να δικαιούνται εφάπαξ, να έχουν το δικαίωμα να πάρουν – πάντα με οικονομική μελέτη – τις δικές τους εισφορές

  3. Αυτοί που έχουν πάρει μόνο μία προκαταβολή εφάπαξ να πάρουν και αυτοί μία αναλογία. Βέβαια κάτι λιγότερο από αυτούς που δεν πήραν ποτέ.

  4. Αυτοί που έχουν πάρει 2 προκαταβολές εφάπαξ να πάρουν κι αυτοί λιγότερα από αυτούς που έχουν πάρει μία φορά ή που δεν έχουν πάρει καθόλου.

  5. Τέλος, αυτοί που έχουν πάρει 3 φορές προκαταβολή να πάρουν ένα ελάχιστο ποσό.

Καλούμε, ειδικά τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου, οι οποίοι είναι συνταξιούχοι, και έχουν πάρει όλοι 2-3 φορές προκαταβολές ή βοηθήματα – νομίμως βέβαια σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό – να παραιτηθούν αυτών των δικαιωμάτων, και όπως είχε δηλώσει και ο τότε Πρόεδρος του Συλλόγου Δ. Καλόγηρος, να πάρουν ένα συμβολικό ποσό 1.000 ευρώ.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα