Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ

admin-ajax

ΑΘΗΝΑ 30/7/2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 25 Ιουλίου υπογράφηκε από την ΟΤΟΕ και την Τράπεζα Πειραιώς  η συμφωνία για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στην νέα εταιρία καθώς και όσων δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να μετάσχουν στο νέο σχήμα, με κεντρική βάση την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων στον νέο εταιρικό σχήμα και την εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ ΟΤΟΕ –Τραπεζών για τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν στην νέα εταιρία.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας αυτής και σε υλοποίηση της,  η Τράπεζα καλεί τους συναδέλφους που δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην νέα εταιρία να υπογράψουν  δήλωση μη επιθυμίας και να την υποβάλλουν εντός 7 ημερολογιακών ημερών στην ΔΑΔ αφού επικοινωνήσουν με τη γραμμή επικοινωνίας RBU-Line για να κλείσουν συνάντηση με το Ανθρώπινο Δυναμικό.

Η δήλωση αυτή στηρίζεται στους όρους της υπογεγραμμένης συμφωνίας ΟΤΟΕ – Τράπεζας Πειραιώς και αποτελεί εφαρμογή αυτής. Η υπογραφή της από την πλευρά  των εργαζόμενων  προϋποθέτει την συμφωνία ΟΤΟΕ και περιλαμβάνει τους όρους της.

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ σήμερα Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 με την συμμετοχή και της νομικού μας συμβούλου Κας Καίσαρη, εξετάσθηκαν ενδελεχώς όλα τα δεδομένα της εν εξελίξει διαδικασίας και το διοικητικό συμβούλιο στηρίζοντας υπεύθυνα τα μέλη του κατέληξε στην απόφαση ότι δεν απαιτείται οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση ή επιφύλαξη του εργαζόμενου που επιθυμεί και επιλέγει να παραμείνει στην Τράπεζα, παρά μόνο η υπογραφή του και το ονοματεπώνυμο του.

Η δήλωση αυτή εμπεριέχει την πλήρη συμφωνία της ΟΤΟΕ με την Τράπεζα για την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων όσων δηλώσουν ότι δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στην νέα εταιρία, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Τράπεζας.

Το σωματείο μας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες  ώστε να διασφαλιστεί ότι η 7ημερη προθεσμία για όσους συναδέλφους βρίσκονται σε άδεια θα παραταθεί για μετά την λήξη της άδειάς τους.

Ο σύλλογός μας θα παραμείνει κοντά στους συναδέλφους για την εφαρμογή και την τήρηση των όρων της συμφωνίας και στα επόμενα βήματα. Κανένας συνάδελφος μόνος του.

‘Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν μπορούν αποστείλουν το αντίγραφο της υπογεγραμμένης δήλωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου info@www.sygte.gr

 

Τα μέλη του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ

Πολύζος Φάνης, Γεωργούλης Διονύσης, Τάγαρη Ευγενία, Ευθυμίου Γρηγόρης, Δεκούλος Βενετσιάνος, Καρυδάκης Αρης, Χριστοδουλοπούλου Ελένη, Σιώρης Ηλίας

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα