Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Πειραιώς με τον 9-μηνο αγώνα των συναδέλφων στα  RBU, αναγνωρίζοντας την δύσκολη συγκυρία τόσο στην τράπεζα, όσο και στο σύλλογο επιλέγουμε ως εργαζόμενοι να συμμετέχουμε στις εκλογές στο ενιαίο ψηφοδέλτιο γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που έχει σημασία είναι ο αγώνας και η συνεχής δράση για τα πραγματικά προβλήματα όλων των συναδέλφων κι όχι η στείρα παραταξιακή αντιπαράθεση. Συμμετέχουμε στις εκλογές σε ένα πραγματικό ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο όπου μπορούν να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις.

Οι συνάδελφοι που προερχόμαστε από τις παρατάξεις της Αναγέννησης, της π. Ανανεωτικής  και της συνδικαλιστικής παρέμβασης που είχαμε ενωθεί το 2014 κάτω από το ψηφοδέλτιο της Συνδικαλιστικής Συνεργασίας κρατώντας την πολιτική και παραταξιακή μας ταυτότητα,  αγωνιζόμαστε στις δύσκολες αυτές καταστάσεις για την δημοκρατία στα σωματεία και τους χώρους δουλειάς, την αξιοκρατία και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο συνδικαλισμός που υπηρετούμε εντός του ΣΥΓΤΕ περιλαμβάνει την ενασχόληση μας με τα προβλήματα των εργαζομένων, την σύγκρουση με τις εργοδοτικές πρακτικές, την περιφρούρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την δημιουργία αγωνιστικής συνείδησης στους εργαζόμενους της τράπεζας Πειραιώς.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία αλλά και αυτούς που στηρίζουν με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Βασικός στόχος μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και στεκόμαστε απέναντι σε έναν συνδικαλισμό που λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της εργοδοσίας

Στηριζόμαστε στις βασικές μας αξίες που είναι:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

Για εμάς δεν έχει νόημα η στείρα αντιπαράθεση αλλά η δυνατότητα να ακούγονται όλες οι φωνές χωρίς αποκλεισμούς, και η σύνθεση όλων των απόψεων με σκοπό το κοινό καλό.

 

Υ.Γ Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να στέλνονται στην εφορευτική επιτροπή και στην ηλεκτρονική διεύθυνση  του συλλόγου : info@www.sygte.gr

 

Γεωργούλης Διονύσης απερχόμενος  Γ.Γραμματέας του ΣΥΓΤΕ και εκπρόσωπος ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα