Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

logo_new

 

ΑΘΗΝΑ 5-2-2019

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η στάση εργασίας που προκήρυξε το σωματείο μας χθες, Δευτέρα 4/2/2019 μαζί με άλλα δύο  σωματεία  είχε τεράστια επιτυχία. Οι εργαζόμενοι στην διεύθυνση των κόκκινων δανείων στα κτίρια της Μεσογείων 109-111 , στην παλαιά διοίκηση της Γενικής Τράπεζας, κατέβηκαν μαζικά  στο χώρο συγκέντρωσης μπροστά στα κτίρια αποδεικνύοντας την θέληση τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς.  Ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι από άλλες υπηρεσίες αλλά και από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στην στάση εργασίας  διατρανώνοντας με μια φωνή την απόφαση τους να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς της τράπεζας .

  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ , ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑ!

Οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην Μεσογείων, κινήθηκαν μαζικά προς Μιχαλακοπούλου καλώντας τους εκεί συναδέλφους να κατέβουν και να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας. Πραγματικά δεκάδες εργαζόμενοι από τις εκεί υπηρεσίες κατέβηκαν και ενώθηκαν με την πορεία, πραγματικό ποτάμι, πάνω από 1000 άτομα,  και όλοι μαζί με συνθήματα κατευθύνθηκαν μέσω της Μιχαλακοπούλου, Βασ. Σοφίας , Πανεπιστημίου στο κεντρικό κτίριο της Διοίκησης της Πειραιώς στην οδό Αμερικής.

Αντιπροσωπία από τα τρία σωματεία ανέβηκε και συναντήθηκε με στελέχη της Διοίκησης μεταξύ των οποίων η προσωπάρχης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης κόκκινων δανείων. Στο ερώτημά μας για τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες από διευθυντικά στελέχη της Πειραιώς σε σχέση με τη διεύθυνση κόκκινων δανείων οι εκπρόσωποι της διοίκησης απέφυγαν να απαντήσουν.  Επιφυλάχθηκαν να μας ενημερώσουν μέσω του διευθύνοντος συμβούλου Κου Μεγάλου στις διαδοχικές συναντήσεις που θα υπάρξουν Τετάρτη και Πέμπτη με τα σωματεία της Πειραιώς. Συζητήθηκε παράλληλα και το  ζήτημα της απαγόρευσης εισόδου των σωματείων στους χώρους εργασίας αλλά και το ζήτημα της υποχρέωσης της τράπεζας να ενημερώνει και να διαβουλεύεται με όλα τα σωματεία. Το δικαίωμα να βρισκόμαστε στους χώρους δουλείας κοντά στους εργαζόμενους το έχουμε κατακτήσει και η Τράπεζα οφείλει να το σεβαστεί, όπως οφείλει να σέβεται και να τηρεί τη βασική υποχρέωσή της να απευθύνεται σε όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Συνάδελφοι,

η διοίκηση της τράπεζας δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις και απέφυγε να πάρει θέση, λέγοντας ότι όλες οι λύσεις εξετάζονται. Από την πλευρά των εργαζομένων η αντιπροσωπεία είπε ξεκάθαρα και σε όλους του τόνους ότι δεν θα αποδεχθεί κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού σε τρίτη εταιρία. ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ δεν μπορεί να γίνει για τις θέσεις εργασίας μας ως τραπεζοϋπαλλήλων. Τα όποια σχέδια της Τράπεζας για τα κόκκινα δάνεια δεν θα συμπεριλάβουν τους εργαζόμενους.

Το σωματείο της Γενικής – Πειραιώς έγκαιρα ήρθε σε επαφή με τους εργαζόμενους και αφουγκραζόμενο το κοινό αίσθημα των συναδέλφων προκήρυξε στάση εργασίας με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του διοικητικού του συμβουλίου, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και δίνοντας μεγάλο αγώνα για την επιτυχία της στάσης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν δίνοντας ένα αποφασιστικό μήνυμα στην τράπεζα. Τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο. Όλα μπορούν να ανατραπούν  και εξαρτώνται από την δική μας θέληση για αγώνα. Το εργατικό κίνημα με την χθεσινή πρωτόγνωρη κινητοποίηση απέδειξε ότι είναι αδέσμευτο και δεν χειραγωγείται.

Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι και ενωμένοι απέναντι στους σχεδιασμούς της Τράπεζας.  

Η δύναμη μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Η συμμετοχή , η αλληλεγγύη μεταξύ μας και  η αγωνιστικότητα μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Πρέπει τώρα να κεφαλαιοποιήσουμε αυτήν την δύναμη, να μην την αφήσουμε να χαθεί. Καλούμε όλα  τα  σωματεία που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Πειραιώς  σε κοινή σύσκεψη και με τα υπερκείμενα όργανα, ώστε να χαράξουμε την στρατηγική μας και να αποφασίσουμε από κοινού με τους εργαζόμενους τα επόμενα βήματα με διαφάνεια και καθαρότητα.

Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, παραμένουμε σε επιφυλακή , ο δρόμος  και ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Θα σας ενημερώνουμε για όλες τις εξελίξεις.

Για το Δ.Σ. ΣΥΓΤΕ

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Φάνης Πολύζος            Διονύσης Γεωργούλης

 

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα