Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Aθήνα, 07/07/2017

 

Με τη χορήγηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της τελευταίας μισθοδοσίας διαπιστώσαμε, ότι σε ορισμένους  συναδέλφους  η Τράπεζα προέβη και πάλι σε μονομερή μεταφορά επιδομάτων που από ετών χορηγούνταν, στο πεδίο της οικειοθελούς παροχής. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς (όπως φαίνεται) αποτελεί πλέον τακτική της Τράπεζας να βαφτίζει «οικειοθελείς παροχές» μέρος της μισθοδοσίας μας και ειδικότερα διαφόρων μορφών παροχές και επιδόματα, που προβλέπονταν από ατομικές ή συλλογικές συμφωνίες – συμβάσεις ή επιχειρησιακές συνήθειες της προηγούμενης εργοδότριας μας Τράπεζας.

 

Η θέση μας  είναι απολύτως ξεκάθαρη και έχει επανειλημμένως εκφρασθεί και με επιστολές μας προς τη Διοίκηση της Τράπεζας και με τη διενέργεια Τριμερούς Συνάντησης, την οποία εμείς προκαλέσαμε και με επανειλημμένες συναντήσεις και επικοινωνία μας με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Και σε αυτήν την περίπτωση, η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Πιο συγκεκριμένα, απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, διαμαρτυρόμενοι εντόνως και εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη ενέργεια, αλλά και την εν γένει πρακτική. Παρά δε τη διαβεβαίωση εκ μέρους των αρμοδίων, ότι τα σχετικά ποσά δεν πρόκειται να αποτελέσουν αντικείμενο μείωσης ή συμψηφισμού σε τυχόν μελλοντικές αυξήσεις, από την πλευρά μας διαμηνύσαμε, ότι ουδόλως πειθόμαστε από τις σχετικές διαβεβαιώσεις και ζητήσαμε την πλήρη αποτύπωση των σχετικών δεσμεύσεων στη μισθοδοσία, προκειμένου να μη τίθενται σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση τα σχετικά εργασιακά δικαιώματα.

 

Όσον αφορά στους μόνιμους επικριτές μας, τους καλούμε να αφήσουν την προσφιλή τακτική των λιβελογραφημάτων και να προβούν ως μέλη του Δ.Σ. (αφού τόσο πολύ κόπτονται) έστω και μία φορά σε μία ουσιαστική ενέργεια. Ας μας πουν λοιπόν και αυτοί, ποιες είναι οι δικές τους ενέργειες επί του ζητήματος;; Να εκδίδουν αόριστες και αβάσιμες ανακοινώσεις, περιοριζόμενοι να ασκούν υποτιθέμενη κριτική σε εμάς;;

 

Από εμάς συνάδελφοι θα ακούτε μόνο την αλήθεια!! Και αυτή είναι, ότι σε περίπτωση που παραβιαστούν τα εργασιακά δικαιώματα, ο κάθε εργαζόμενος μόνο ατομικά μπορεί να προσφύγει ενώπιον των Δικαστηρίων και να διεκδικήσει την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του. Καθήκον, και μάλιστα μέγιστο, του Συλλόγου είναι να στέκεται αρωγός και να συνεπικουρεί κάθε τέτοια προσπάθεια, καθώς βέβαια και να παρεμβαίνει δραστικά και δυναμικά, προκειμένου να μην παραβιαστούν τα εργασιακά δικαιώματα του κάθε συναδέλφου ξεχωριστά.

 

Εμείς δεν είμαστε εδώ για να εκμεταλλευόμαστε τον πόνο των συναδέλφων μας, για την εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών συμφερόντων. Το ανωτέρω καθήκον μας ως Προεδρείο του Συλλόγου έχουμε επανειλημμένα αποδείξει, ότι εκτελέσαμε στο ακέραιο, με δυναμική δράση, με δραστικές παρεμβάσεις και με πολλές ενέργειες, γνωστές σε όλους, πλην των επικριτών μας … Επανειλημμένα δε, έχουμε αποδείξει και προτιθέμεθα και στο μέλλον ανεξαιρέτως να πράξουμε, ότι (ανεξαρτήτως των αυτοτελών ενεργειών του) ο Σύλλογος βρίσκεται στο πλάι των μελών του και τα στηρίζει και σε κάθε δική τους προσωπική αντιδικία με την Τράπεζα. Έτσι συνέβη και έτσι θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και με το συγκεκριμένο θέμα σε περίπτωση που απαιτηθούν σχετικές ενέργειες εκ των μελών, καθώς ο Σύλλογος θα αποτελέσει το συντονιστή της σχετικής διαδικασίας.

 

Το Προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Ε. Χριστοδουλοπούλου, Γ. Σιαμπάνη

  .

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα