Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ – ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι υπογράφοντες αυτή την ανακοίνωση συμμετέχουμε στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία μέσα από το ενιαίο ψηφοδέλτιο «ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ» αφήνοντας στα σπίτια μας τις κομματικές μας ταυτότητες, διότι κρίνουμε ότι ο Σύλλογός μας δεν είναι πεδίο που έρχεται ο καθένας για να ασκήσει την πολιτική του.

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο αποκλείσαμε αυτούς που επιθυμούν τη διάλυση του σωματείου μας, καθώς εμείς ακολουθούμε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και εργαζόμαστε όλοι μαζί για τη διατήρηση και την συνέχεια του ιστορικού μας Συλλόγου.

Την περασμένη διετία τα μέλη του προεδρείου, το οποίο από τον Μάιο του 2018 λειτούργησε με διευρυμένη πλειοψηφία χάρη στην στήριξη της παράταξης «Ενότητα», εργαστήκαμε με συνέπεια και διαχειριστήκαμε πολύ δύσκολα και πρωτόγνωρα για το σωματείο μας ζητήματα.

Η αναγκαιότητα για συνεργασία χωρίς αντιπαραθέσεις για το κοινό καλό και η συνεννόηση μεταξύ των μελών του διευρυμένου προεδρείου απέδωσε και ο Σύλλογός μας κατάφερε αφενός να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και αφετέρου κατάφερε το δύσκολο έργο του να έχει θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, οι πιο κάτω δεν υπογράφουμε την παρούσα ανακοίνωση για να διαφημίσουμε τους εαυτούς μας αλλά για να επισημάνουμε τη σημασία του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, την οποία χαιρετήσαμε αρχικά όταν απέκτησε το προεδρείο μας διευρυμένη πλειοψηφία και συνεχίζουμε να στηρίζουμε διότι όπως αποδείχθηκε στην πράξη ήταν το δεδομένο για την επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε. Ενδεικτικά αναφέρουμε :

  1. Την στήριξη των συναδέλφων των RBUαναλαμβάνοντας τις πιο δυναμικές πρωτοβουλίες απέναντι στην εργοδοσία μαζί με την ΟΤΟΕ και τα υπόλοιπα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες αφορούν σε : προκήρυξη απεργιών, ηχηρές ανακοινώσεις, ψήφισμα, εξώδικο και νομικές συμβουλές από τη Νομικό του Συλλόγου μας και έγκριτη δικηγόρο κ. Αγ. Καίσαρη.
  2. Την επίτευξη της αναστολής των εισφορών στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας των μελών μας, μετά από μεγάλους αγώνες και μάχες που δόθηκαν από το προεδρείο στις δικαστικές αίθουσες οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης της εκκαθάρισης και της διεκδίκησης σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του εκκαθαριστή από την Ανεξάρτητη Αρχή του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.
  3. Την τροποποίηση και τον εκσυγχρονισμό του Καταστατικού του σωματείου μας, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα αφενός να μειωθούν οι εισφορές μας και αφετέρου να ενισχυθούν τα μέλη μας την φετινή χρονιά από τα πλεονάσματα του Απεργιακού Ταμείου με ποσό ίσο με το ποσό των ετήσιων εισφορών τους, πράγμα που θα επαναληφθεί και τη νέα χρονιά και για όσο ακόμα το επιτρέπει το συγκεκριμένο ταμειακό απόθεμα.
  4. Την άριστη διαχείριση των οικονομικών του Συλλόγου μας που πέτυχε να μηδενίσει τα έξοδά του και οι δαπάνες του να αφορούν μόνο στα πάγια έξοδα πράγμα που του έδωσε τη δυνατότητα παρά τα λίγα ταμειακά αποθεματικά του, να χορηγεί κατ’ έτος τα δώρα Χριστουγέννων των παιδιών μας, να διοργανώνει εκδηλώσεις (παιδικό θέατρο, κοπή πίτας) και να ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες να χορηγεί αριστεία έστω και με ένα συμβολικό ποσό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε την διαφάνεια της διαχείρισης των οικονομικών του Συλλόγου μας καθώς ο ΣΥΓΤΕ είναι το μοναδικό σωματείο που δίδει στην δημοσιότητα κάθε μήνα τις δαπάνες του.
  5. Την οικονομική ενίσχυση για τη συμμετοχή των συναδέλφων – μελών του Συλλόγου μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις
  6. Την οικειοθελή αποχώρηση των 2 εργαζομένων, που είχαν ΣΣΕ ίδιες με τους τραπεζοϋπαλλήλους, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, γεγονός που απάλλαξε τον Σύλλογό μας από το δυσβάσταχτο βάρος των μισθοδοσιών και συνέβαλε σημαντικά στην ύπαρξη και τη συνέχειά του. Σημειώνουμε ότι το ποσό που απαιτήθηκε για την οικειοθελή αποχώρηση των εργαζομένων αντλήθηκε από το απόθεμα του Απεργιακού Ταμείου, πάντα σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σαν ένα είδος εσωτερικού δανεισμού καθώς από το νέο έτος, το συγκεκριμένο ποσό θα επιστρέφεται τμηματικά στο Απεργιακό Ταμείο με μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με την Οικονομοτεχνική Μελέτη του Λογιστή μας. Όλα τα άλλα που αναφέρονται είναι ψευδή και αναληθή. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε και μόνο.
  7. Την πρόκληση της τριμερούς συνάντησης μεταξύ Υπουργείου Εργασίας Τράπεζας Πειραιώς και εκπροσώπων του ΣΥΓΤΕ για την επαναφορά του επιδόματος 1% στις μισθοδοσίες μας.

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να δηλώσουμε ότι στοχεύουμε την επόμενη περίοδο ο Σύλλογός μας να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των ζητημάτων που αναφέρουμε ακόλουθα:

– Μαζί με τα υπερκείμενα όργανα Γ.Σ.Ε.Ε.-Ο.Τ.Ο.Ε.-Ε.Κ.Α. και τα υπόλοιπα σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας Ο.Τ.Ο.Ε.- Αντιπροσωπευτικού Συλλόγου-Τράπεζας Πειραιώς-, ώστε να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι των RBU που βρίσκονται για 10η εβδομάδα σε υποχρεωτική άδεια, σε θέσεις εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Στοχεύουμε στην :

  • Εκκαθάριση του Ταμείου Αλληλοβοηθείας – έχει οριστεί δικάσιμος στις 18 Δεκεμβρίου 2019
  • Στο διορισμό Ανεξάρτητης αρχής για έλεγχο χρήσης 2014-2019 στο ΤΑΠΓΤΕ
  • Κατά την εκκαθάριση, να προηγηθούν οι συνάδελφοι που δεν έχουν λάβει έναντι προκαταβολών εφάπαξ
  • Για τους συναδέλφους οι οποίοι διαγράφηκαν από μέλη του Ταμείου, να έχουν δικαίωμα στην εκκαθάρισή τους, διότι η απομάκρυνσή τους οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο Ταμείο που δεν έλαβε μέτρα για αναλογιστική μελέτη και τροποποίηση, ώστε να λάβουν όλοι οι συνάδελφοι αναλογούν εφάπαξ
  • Θα αγωνιστούμε για την πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ για να μην υπάρχει καταστρατήγηση των συμβάσεων, ως έχουμε πράξει μέχρι τώρα
  • Ήδη η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. έχουμε δώσει την συγκατάθεσή μας για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που δημιουργεί η Τράπεζα και θα αγωνιστούμε για καλύτερους όρους
  • Το Δ.Σ. θα πρέπει να αξιολογήσει για να προσφύγει στη δικαιοσύνη όπως μας προέτρεψε το Υπουργείο Εργασίας για όσους συναδέλφους θέλουν να προβούν σε αγωγή για τη διεκδίκηση του δικαιώματος 1%. Ο μόνος δρόμος πλέον είναι ο δικαστικός. Οι συνάδελφοι θα κρίνουν.
  • Στη χορήγηση και φέτος των παροχών προς τα μέλη μας όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας καλούμε να ασκήσετε όλοι το δικαίωμα της ψήφου σας στις εκλογές του Συλλόγου μας και να δώσετε σταυρό προτίμησης στους συναδέλφους μας υποψηφίους που εσείς κρίνετε ότι έχουν τα εχέγγυα να εκλεγούν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Σας καλούμε επίσης να εξαντλήσετε όλους τους σταυρούς προτίμησης σε κάθε ψηφοδέλτιο, δηλαδή 9 σταυροί για το Διοικητικό Συμβούλιο, 3 σταυροί για την Εξελεγκτική Επιτροπή, 7 σταυροί για την ΟΤΟΕ και 7 σταυροί για το ΕΚΑ.

Από αυτό το βήμα, οι τρεις παρατάξεις ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΝΟΤΗΤΑ & ΔΗ.ΣΥ θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν θα εκδώσουμε άλλη ανακοίνωση ενόψει εκλογών, εκτός αν προκληθούμε, δεδομένου ότι την στιγμή που συμμετέχουμε στο ενιαίο ψηφοδέλτιο, θεωρούμε ότι η όποια αντιπαράθεση και η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ συνυποψηφίων είναι αστεία και ανούσια και δεν προσφέρει τίποτα στο Σύλλογό μας.

Έχοντας ευθύνη απέναντι σε όλους τους υποψηφίους οι οποίοι στηρίζουν το ψηφοδέλτιο ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ και λόγω του ότι προηγήθηκε άλλη ανακοίνωση παράταξης, ως είχε δικαίωμα, παραθέτουμε τους υπολοίπους υποψηφίους και καλούμε τους συναδέλφους να επιλέξουν και να στηρίξουν τους υποψηφίους που επιθυμούν.

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΑΝΔΡΑΚΑΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΒΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΒΕΛΕΓΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΗΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ , ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΕΚΟΥΛΟΣ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΚΑΡΥΔΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ, ΚΑΤΣΙΛΑ ΕΡΥΦΙΛΗ, ΚΕΧΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΟΝΤΑΔΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΜΑΡΓΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΛΥΖΟΣ ΦΑΝΗΣ, ΣΙΩΡΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΤΑΓΑΡΗ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΤΕΡΕΖΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΨΥΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Στις επικείμενες εκλογές στηρίζουμε – ψηφίζουμε την παράταξη :

ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΣΥΝΕΧΕΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα