Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ PDS

logotipo sygte

ΑΘΗΝΑ 22-6-2018

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Το σωματείο Υπαλλήλων Γενικής – Πειραιώς συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και ομόφωνα αποφάσισε ότι  στηρίζει τον αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων της PDS Services ενάντια στα σχέδια της Τράπεζας Πειραιώς με την πώληση του 50% στην εταιρία ICAP που σηματοδοτεί την μονομερή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Οι εργαζόμενοι στην PDS Services στην πλειονότητα τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας εκτελώντας τραπεζοϋπαλληλικές εργασίες χωρίς όμως να έχουν ενταχθεί στο τραπεζικό κλάδο  έχοντας διαφορετικές αποδοχές και εργασιακά δικαιώματα , εκτός κλαδικών Σ.Σ.Ε. Συνάδελφοι που εργάζονται στην Τράπεζα 15 και πλέον χρόνια και προέρχονται από θυγατρικές της πρώην Γενικής δεν εντάχθηκαν ποτέ κατά την συγχώνευση και μεταφέρθηκαν στην PDS.

Εμείς στηρίζουμε την τετράωρη  Στάση Εργασίας από τις 8.00 έως τις 12.00 που έχει προκηρυχθεί για την Δευτέρα 25.6.2018 για τους εργαζόμενους της PDS Services ώστε να είναι παρόντες στο Υπουργείο Εργασίας όπου θα πραγματοποιηθεί η τριμερής σύσκεψη την οποία έχει ζητήσει το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και το νέο  σωματείο των Εργαζομένων στην PDS δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση μας με την φυσική μας παρουσία στην επικείμενη τριμερή συνάντηση.

Ο ΣΥΓΤΕ όπως είχε πρωτοστατήσει στην αγώνα ενάντια στην απόπειρα απόσχισης του κλάδου των φυλάκων και των καθαριστριών το ίδιο θα κάνει και τώρα απορρίπτοντας την δημιουργία τετελεσμένων καθώς κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι μόνος απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας για αλλαγή των εργασιακών σχέσεων , ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα, δίνοντας ένα μήνυμα ενότητας αλληλεγγύης και συσπείρωσης όλων των σωματείων και των εργαζομένων.

Ζητάμε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, την ένταξη των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

   Πολύζος Θεοφάνης                        Γεωργούλης Διονύσιος

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα