Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ PDS ICAP

logotipo sygte

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2018

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι τράπεζες  δημιούργησαν εργαζόμενους Β’ κατηγορίας με σκοπό την φθηνή εργασία με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, φτάνοντας σήμερα, αφού δεν υπήρξαν αντιδράσεις, η Τράπεζα της Πειραιώς να πουλάει το 50% της PDS στην ICAP.

Συνάδελφοι που βρίσκονται στην ίδια γραμμή παραγωγής, να αντιμετωπίζουν πρόβλημα για το μέλλον της εργασίας τους και να πρέπει να αγωνιστούν για να διασφαλίσουν τις θέσεις τους.

Το σωματείο μας, προ ημερών, εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας προς τους συναδέλφους της PDS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, για να συμμετάσχουν εχθές, Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018  στην συγκέντρωση για συμπαράσταση ενόψει της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, με θέμα την πώληση του 50% +1 της PDS Services στην ΙCAP.

 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  υπήρξε συμμετοχή του Γ.Γ του υπουργείου,  του κλαδικού χρηματοπιστωτικού σωματείου, εκπροσώπων της πενταμελούς προσωρινής διοικούσας επιτροπής του υπό ίδρυση σωματείου των εργαζομένων στην PDS Services,  εκπροσώπων του ΕΚΑ, και των  τριών νομικών εκπροσώπων της εργοδοσίας (PDS, ICAP, Τράπεζα Πειραιώς)  οι οποίοι όμως απλώς ενημέρωσαν για την αλλαγή στο μετοχικό σχήμα με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου στην ICAP  δηλώνοντας ότι δεν μεταβάλλονται οι υφιστάμενες τριμερείς συμβάσεις  και χωρίς άλλη εξουσιοδότηση παρά μόνο για νομικής φύσης θέματα.

Μετά το τέλος της συνάντησης η προσωρινή διοίκηση του σωματείου των συναδέλφων μας ενημέρωσε ότι το ποσοστό της εν λόγω εταιρείας μεταβιβάστηκε, χωρίς όμως από την τράπεζα να υπάρχει κάποιο στέλεχος που να μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και για αυτό οι συνάδελφοι δεν πρέπει να εφησυχάζουν αλλά να είναι σε εγρήγορση. Με επιμονή των εκπροσώπων των εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εντός 15 ημερών για να συζητηθεί εκ νέου το θέμα με συμμετοχή μελών της διοίκησης ώστε να δεσμευτούν για τα εργασιακά ζητήματα.  Επίσης τέθηκε το θέμα της ένταξης των συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας πολλοί συνάδελφοι έχουν μέχρι και 17 χρόνια σε τραπεζοϋπαλληλικές θέσεις.

 

Τέλος, έξω από το κτίριο της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι, συνάδελφοι της PDS μαζί με εκπροσώπους των σωματείων για να διαδηλώσουν για τις θέσεις εργασίας των συναδέλφων. Ήταν σημαντική η παρουσία τόσων συναδέλφων που συμμετείχαν στην στάση εργασίας οι οποίοι κατόπιν προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στην Αμερικής 4.

 

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στην PDS.

   

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ του Σ.Υ.Γ.Τ.Ε

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Πολύζος Θεοφάνης                        Γεωργούλης Διονύσιος

 

 

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα