Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2020

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Με αίσθημα ευθύνης, αποστείλαμε επιστολή στην Ομοσπονδία στις 09.03.2020 την οποία παραθέτουμε πιο κάτω, περί προστασίας των συναδέλφων αλλά και του κοινού, ζητώντας την παρέμβασή της ώστε να εφαρμόσουν οι τράπεζες τα απαραίτητα μέτρα και υποδομές για την αντιμετώπιση της κατάστασης και να βγούμε όλοι οι τραπεζοϋπαλληλοι υγιείς από αυτήν την κρίση.

Το σωματείο μας ευθυγραμμίζεται άμεσα με τις ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας, τόσο για τη χορήγηση των αντίστοιχων έκτακτων ειδικών αδειών με αποδοχές στους τραπεζοϋπαλλήλους που δεν έχουν τη δυνατότητα εναλλακτικής φύλαξης των παιδιών τους  όσο και για την λήψη κατάλληλων μέτρων πρόληψης για την προστασία των εργαζομένων στο δίκτυο και στις κεντρικές υπηρεσίες καθώς και για την προστασία του συναλλασσόμενου κοινού, τις οποίες και δημοσιεύουμε .

Συνάδελφοι,

Επειδή πρέπει να βγούμε όρθιοι και να  διασφαλίσουμε πάνω από όλα την υγεία μας, ζητάμε να τηρηθεί υπεύθυνη στάση. H Kυβέρνηση να υϊοθετεί τις απόψεις των επιστημόνων και τα μέτρα λήψης προστασίας. Οι εργοδότες θα πρέπει να εφαρμόσουν τα παραπάνω μέτρα και να στηρίξουν τους εργαζόμενους με όλα τα απαραίτητα εφόδια αλλά και οι συνάδελφοί μας  θα πρέπει να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη ως προς την εφαρμογή των οδηγιών των ειδικών, της Τράπεζας και των υπερκείμενων οργάνων. Τα σωματεία και ιδιαίτερα του Ομίλου Πειραιώς οφείλουν να κρατήσουν υπεύθυνη και σοβαρή στάση.

Τέλος σας παραθέτουμε το e-mail που αποστείλαμε στην ΟΤΟΕ καθώς και τις ανακοινώσεις της ΟΤΟΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ / ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα