Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΓΤΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

logotipo sygte

 

1Η ΜΑΗ 2018

ΤΡΙΤΗ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -10:30 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΚΘ

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας τους αγώνες μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Στέλνοντας μήνυμα καταδίκης απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, που φέρνει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία ετοιμάζεται να φορτώσει ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων την γενίκευση των πλειστηριασμών από χρέη για 500€ !! την εκποίηση του Δημόσιου πλούτου, την περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, την αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος κ.α

Ταυτόχρονα συνεχίζει τον εκβιασμό ότι έχουν αποφευχθεί τα χειρότερα. Συνεχίζει την κοροϊδία περί αντίμετρων τη στιγμή που αυτά θα αφορούν κάποια ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια που οι ίδιοι δημιουργούν και κυρίως θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και την εργοδοσία μέσω της μείωσης της φορολογίας τους και της τροφοδότησης τους με ακόμα πιο φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους.

Καλλιεργεί παράλληλα ψεύτικες ελπίδες ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι έρχεται ανάπτυξη και ότι η χώρα μπαίνει σε εργασιακή κανονικότητα, την στιγμή που όλα τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα εφαρμοστούν και μετά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος προκαλώντας έτσι τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους κανονικότητα με μισθούς των 500 ευρώ, με ατομικές συμβάσεις, με κάθε είδους ευέλικτης μορφής απασχόλησης.

Αντί για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα πλαίσια της τέταρτης αξιολόγησης προωθείται η περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου και της λειτουργίας του οργανισμού Μεσολάβησης και διαιτησίας (ΟΜΕΔ)

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η ανάπτυξη που προσδοκούν δεν αφορά εσένα και την οικογένεια σου. Αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, τους  τραπεζίτες, τους επιχειρηματίες, τους μονοπωλιακούς ομίλους. Αφορά αυτούς που δεν διστάζουν να φτάνουν τους εργαζόμενους κάθε μέρα στον πάτο, να τσακίζουν δικαιώματα και κατακτήσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολεμικών συγκρούσεων γύρω μας. Η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται. Ο πόλεμος στη Συρία στον οποίο μπλέκονται όλες οι μεγάλες δυνάμεις όπως ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

 

Συζητάμε για τα προβλήματα του κλάδου μας.

   Τα σωματεία μας διεκδικούν τα εργασιακά μας δικαιώματα

 Παλεύουμε για την υπογραφή της νέας Κλαδικής μας σύμβασης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ 2018

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σ.Υ.Γ.Τ.Ε

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα