Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΕΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Συνάδελφοι

κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι σημαίνει συνδικαλισμός και ποιος είναι ο ρόλος του. Καλό θα είναι να ασχοληθούν με τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να καταθέτουν θέσεις και προτάσεις, χωρίς ανέξοδες καταγγελίες!

κ. Καραηλίδη, ειδικά εσύ, όπως έπραξε ο κ. Σακελλαρίδης που δεν συμφωνούσε με το κόμμα του και παραιτήθηκε, έτσι έπρεπε να πράξεις και εσύ αν διαφωνούσες με την παράταξη με την οποία εκλέχθηκες! Αυτό απαιτεί η συνδικαλιστική δεοντολογία. Όμως διατήρησες την έδρα σου. Δεν σε βλέπουμε τώρα να «παρουσιάζεσαι» ως ανεξάρτητο μέλος!

Και αφού είστε μαζί τώρα με τα μέλη του Δ.Σ. Πολύζο-Ευθυμίου-Γεωργούλη σαν μια παράταξη, γιατί δεν σου παραχωρούν τα γραφεία τους???!!!

Τι εννοείς να σου παραχωρήσουμε γραφείο, φαξ και τηλέφωνο; μπορείς να μας αναφέρεις σε ποιο άρθρο του Καταστατικού αναφέρει για υποχρέωση παραχώρησης γραφείου ακόμα και για τις παρατάξεις; αυτό το εγκαινίασε στα πλαίσια της πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας η δική μας παράταξη παλαιότερα επί προεδρίας της. Άσε τις θεωρίες, τις μεγαλοστομίες και τις δημαγωγίες!

Όταν εκλεγείς με συγκεκριμένη παράταξη κ. Καραηλίδη, θα έχεις γραφείο, εθιμικά πάντα και όχι καταστατικά. Αν και εφόσον καταλήξεις σε κάποια παράταξη!!

Όσο για τη χρήση των τηλεφώνων που αναφέρεις, να αφήσεις τα ψεύδη σου, διότι το προεδρείο με σωστή διαχείριση και με υπεύθυνο τον τότε Ταμία Κ. Κονιστή, έκανε περικοπές και ειδικά στα τηλέφωνα. Νομίζεις έτσι ότι θα δημιουργήσεις πρόβλημα στο προεδρείο; Στο Συλλογικό όργανο κάνεις κακό, όχι στο προεδρείο! εκτός αν άλλες είναι οι σκέψεις σου!

Άλλωστε αυτό που επιθυμούσες διακαώς –  και το έχουμε ξαναπεί – ήταν να αμείβεσαι με τις εισφορές των εργαζομένων για το κινητό σου τηλέφωνο, όπως έχεις γράψει άλλωστε και σε ανακοίνωσή σου!!!

Το σημερινό προεδρείο με την περικοπή αυτού του συγκεκριμένου εξόδου (αμοιβή κινητών τηλεφώνων) κατάφερε μεγάλη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Μην μιλάς, μην μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς κ. Καραηλίδη!

Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά ότι παρόλη τη φυγή των 550 ατόμων της εθελουσίας μειώσαμε κατά περίπου 17% τα λειτουργικά έξοδα. Αυτή είναι η απάντησή μας.

Σε προκαλούμε να καταθέσεις ονόματα : ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν τηλέφωνα, που και πότε;

Έχει βάλει κάμερα από τη Ν. Φιλαδέλφεια που υπηρετείς και παρακολουθείς ποιος έρχεται στο Σύλλογο; ποιος τηλεφωνεί και ποιος δεν τηλεφωνεί; λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει! και που γνωρίζεις αν γίνονται τηλεφωνήματα ή αποστέλλονται φαξ, «κατά κόρον»;

Όπως είχες γράψει ότι παίρνει το προεδρείο τηλέφωνα για να μην κάνουν like στο facebook!!! Αν είναι δυνατόν! Επιτέλους κ. Καραηλίδη, πες ονόματα. Που και σε ποιον;

Όπως πάλι είχες πει ότι έπαιρναν τηλέφωνα τα μέλη του προεδρείου για να μην έρθουν οι συνάδελφοι στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Πες ονόματα.
Πάντως οι συνταξιούχοι δεν παίρνουν “τηλεφωνικές συσκευές”. Μάθε λίγη γραμματική και συντακτικό και χρήση των εννοιών και μετά μας μιλάς.

Μιλάει ο κ. Καραηλίδης, που όταν αναρτούμε ανακοινώσεις της ΟΤΟΕ για τα πρωταθλήματα τις σχολιάζει περιπαικτικά. Πρόσφατα μας έκανε και παρατήρηση όταν ανεβάσαμε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ για το πινγκ πονγκ και τώρα την επικαλείται την ΟΤΟΕ!!! Λίγη ντροπή δεν περισσεύει; ή ακόμη σχολιάζει γιατί ανεβάσαμε την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ για καθαρά εργασιακά θέματα! απολαύστε τον συνάδελφοι!

Επειδή δεν γνωρίζει τι σημαίνει συνδικαλισμός, να τον ενημερώσουμε ότι η ΟΤΟΕ μπορεί να παρέμβει μόνο σε θέματα που άπτονται των αποφάσεών της και της καθοδήγησής τους. Ο σύλλογος μας έχει δώσει δείγματα ότι είναι πάντα δίπλα στην ΟΤΟΕ όπως και η ΟΤΟΕ ήταν πάντα δίπλα στο Σύλλογο σε δύσκολες στιγμές!

Κι αν κάνεις επιστολή κ. Καραηλίδη όπως γράφεις στην ανακοίνωσή σου, στα προεδρεία των συλλόγων, τι θα γίνει; πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι κανένας Σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει σε άλλο σωματείο; όπως και εμείς αντίστοιχα δεν μπορούμε να επέμβουμε. Δηλαδή κ. Καραηλίδη, τι θα γίνει;  θα μας κάνουν ντα ντα;

Το άκρον άωτον όμως αυτών που αναφέρει το συγκεκριμένο μέλος συνάδελφοι, είναι όταν γράφει ότι “απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιούν συνταξιούχοι τηλεφωνικές συσκευές και λοιπά μέσα που ανήκουν στο Σύλλογο” και από την άλλη γράφει να μοιραστούν τα λεφτά του Απεργιακού Ταμείου του Συλλόγου στους συνταξιούχους!!! Όπου τον συμφέρει δηλαδή καλεί τους συνταξιούχους και όπου δεν τον συμφέρει αναφέρεται σε «απαγορεύσεις»!!!

συνάδελφοι αυτόν τον κύριο μπορείτε να τον εμπιστευτείτε; και ποια είναι τα άλλα μέσα που χρησιμοποιούν οι συνταξιούχοι; έλεος με αυτόν τον κύριο! τον αφήνουμε στην κρίση σας.

Το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ

Μ. Μπακατσούλα, Κ. Κονιστής, Β. Δεκούλος, Γ. Σιαμπάνη, Ε. Χριστοδουλοπούλου

 

.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα