Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : “επιτυχίες προεδρείου”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ : «ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΓΩΝΑΣ»

 

                                                                                                                                                                                                                                                          Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2019

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όπως προκύπτει από τις παρακάτω παραδόσεις e-mail, ο συνάδελφος Μπεμπένης Εμμανουηλ (Πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ) απέστειλε στον συνάδελφο Καραηλίδη στις 18 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 ανακοίνωση, που όπως είναι προφανές έγραψε ο ίδιος, λιδωρόντας το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ για την ανεξαρτησία του, την υπεύθυνη στάση του, τους αγώνες του στο ζήτημα των RBU, την δημοκρατική λειτουργία και οικονομική διαφάνεια που διακατέχει τα μέλη του,  ως ορίζει το Καταστατικό του ΣΥΓΤΕ και η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ κάνει ωμή παρέμβαση στις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου μας χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη εις βάρος μας καθώς διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, πράγμα που θυμίζει γκαιμπελικού  τύπου προπαγάνδα και εποχές κουκουλοφόρων!!!

Έχει συντάξει κείμενο με λάσπη και υπονόμευση εις βάρος του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ  του ΣΥΓΤΕ και της λειτουργίας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα !!! 22/11/2019  ο Αντιπρόεδρος του ΣΥΓΤΕ ως δική του ανακοίνωση!!!.

Ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος του ΣΥΓΤΕ προώθησε την συγκεκριμένη ανακοίνωση στις 18 Νοεμβρίου και ώρα  3:08, στον Πρόεδρο του ΣΥΓΤΕ Φ. Πολύζο όπως προκύπτει από τις παρακάτω αναφορές παράδοσης e-mail (προφανώς από λάθος αλλά «αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη»).

-Λυπούμαστε για την κατάπτυστη ανάμειξη και υπονόμευση του ΣΥΓΤΕ από τον συνάδελφο Μπεμπένη.

Με ποιο δικαίωμα ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ επιχειρεί να καταργήσει μία συλλογικότητα?

Επειδή ορισμένα μέλη μας στο παρελθόν παραπλανήθηκαν από τα πλάγια μέσα που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ και εντάχθηκαν στις τάξεις του, τα οποία βέβαια ένα-ένα επανακάμπτουν στον ΣΥΓΤΕ καθώς αντιλήφθηκαν την πραγματικότητα διότι «άνθρακες ο θησαυρός» , έχει την αφέλεια να νομίζει ότι θα πάμε όλοι στον σύλλογο του? Με ποιόν τρόπο, με τα ψέματα και τις προβοκατόρικες ανακοινώσεις όπως αυτή που εξέδωσε πριν από ένα έτος περίπου, ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες για το ζήτημα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας της Γενικής Τράπεζας στις οποίες βεβαίως δεν προέβη ποτέ?

«Ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται».

Επειδή ο πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ κάνει αναφορά για οικονομικό αδιέξοδο του δικού μας συλλόγου θέλουμε να του επισημάνουμε ότι εμείς καταβάλλαμε αποζημίωση για όλες τις ημέρες απεργίας στα μέλη μας που απέργησαν για το θέμα των RBU καθώς καταβάλλαμε αποζημίωση ακόμα και για τις ημέρες απεργίας που προκήρυξε το ΠΑΜΕ, διότι εμείς διατηρούμε Απεργιακό Ταμείο . Ο δικός του ο ….. εύρωστος οικονομικά σύλλογος δεν αποζημίωσε τα μέλη του και «έσπασαν» οι συμμετοχές  για απεργία από την δεύτερη ημέρα.

Ως εκ τούτου τον καλούμε να καταβάλει αποζημίωση στα μέλη του για την συμμετοχή τους στις απεργίες όπως έχει υποχρέωση.

Σε αυτό το σημείο σημειώνουμε ότι όλα τα λειτουργικά έξοδα του ΣΕΥΤΠΕ τα καλύπτει η εργοδοσία σε αντίθεση με τον δικό μας σύλλογο που τα πάγια και λειτουργικά έξοδα τα καταβάλλουμε μόνοι μας.

-Λυπούμαστε επίσης και για τον απερχόμενο Αντιπρόεδρο του ΣΥΓΤΕ του οποίου η μοναδική συνδικαλιστική δράση την τελευταία διετία ήταν στο να τον χρησιμοποιεί ο συν/φος Μπεμπένης ως Δούρειο Ίππο για να διαλύσει τον Σύλλογο μας. Επίσης ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος έχει και το θράσος να είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές με τον ΣΥΓΤΕ!!! Αν δεν είναι παραλογισμός να διεκδικείς την ψήφο των μελών ενός συλλόγου για να τον διαλύσεις τότε τι είναι?

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο mail που απέστειλε ο συνάδελφος πρόεδρος του ΣΕΥΤΠΕ  αποδεικνύεται, ότι όχι μόνο δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό αλλά έχει και το θράσος να  κατηγορεί τον Σύλλογο μας για αδράνεια στον τομέα των Κόκκινων Δανείων σχετικά με την υπεράσπιση των συναδέλφων μας.

Ως εκ τούτου θέλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι όλες οι κινήσεις μας  για το ζήτημα των συναδέλφων των κόκκινων δανείων ήταν ΟΡΘΕΣ συνδικαλιστικά και νομικά.

Σταθήκαμε  ΟΡΘΙΟΙ, παραμένουμε δίπλα στους συναδέλφους μας και  ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ , ο μόνος που ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ είναι ο υπονομευτής του Συλλόγου μας, δίνοντας λύση για συγγενικό του πρόσωπο, ενώ τα δικά μας μέλη μας με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, με  κοινωνικά κριτήρια – ανήλικα τέκνα παραμένουν σπίτι τους .

Είμαστε παρόντες για την εφαρμογή του εθελοντικού και της συμφωνίας που υπέγραψε η ΟΤΟΕ με την Τράπεζα Πειραιώς και το Αντιπροσωπευτικό Σωματείο.  

Θέλουμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ΣΥΓΤΕ είναι ένα δέντρο με βαθιές ατσάλινες ρίζες και ατσάλινα κλαδιά και δεν είναι η δρυς που θα πέσει για να μαζέψει ξύλα ο κάθε τυχοδιώκτης συνδικαλιστής!!!

Ο ιστορικός μας Σύλλογος δεν έχει ανάγκη να πάει ουρά σε κανέναν άλλο σύλλογο και θα εξακολουθήσει να  υπάρχει, ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ και ΔΥΝΑΤΟΣ  γιατί τα μέλη του έχουν ψυχή και αγωνίζονται χωρίς καμία ιδιοτέλεια!!!      

Τέλος επισημαίνουμε ότι σε τέτοιες αήθεις τακτικές για διάλυση συλλογικοτήτων, οι οποίες είναι πρωτόγνωρες, θα πρέπει να παίρνει θέση και το  συνδικαλιστικό κίνημα.

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

 

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΔΗ.ΣΥ

 

Στις εκλογές του ΣΥΓΤΕ στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο «ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ-ΣΥΝΕΧΕΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ»

 

From: Καραηλιδης Χαραλαμπος <KarailidisC@piraeusbank.gr>
Sent: Monday, November 18, 2019 3:08 PM
To: Πολυζος Θεοφανης <PolyzosT@piraeusbank.gr>
Subject: FW: επιτυχιες προεδρειου

 

From: Μπεμπενης Εμμανουηλ <BebenisE@piraeusbank.gr>
Sent: Monday, November 18, 2019 10:30 AM
To: Καραηλιδης Χαραλαμπος <KarailidisC@piraeusbank.gr>
Subject: επιτυχιες προεδρειου

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα