Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

                                                                                                                                                                                 Αθήνα 23 Ιουνίου 2022

Συναδέλφισσες-οι,       

Η Απεργία της 21 Ιουνίου 2022 είχε μαζική συμμετοχή και εξέφρασε την αντίθεση των εργαζομένων  στο σχέδιο της Tράπεζας Πειραιώς  για την συρρίκνωση και τις αποσχίσεις ενώ ζήτησε την υπογραφή ικανοποιητικής Επιχειρησιακής Συμβάσης.

Με την  Απεργιακή Κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έστειλαν σαφέστατο μήνυμα ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται. Κανένας αγώνας εργαζομένων δεν πάει χαμένος. Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται….. Και στην Τράπεζα Πειραιώς μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί πραγματικοί αγώνες για δυναμική απάντηση στα σχέδια για τις αποσχίσεις, την μείωση των θέσεων εργασίας, την συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και την απομάκρυνση της εργολαβικής εργασίας, που αντικαθιστά τους τραπεζοϋπαλλήλους με εργαζόμενους χαμηλού κόστους.

Η εκτίμηση του σωματείου μας είναι ότι, παραμένουν επίκαιρα τα ακόλουθα αιτήματα μας, όπως τα διατυπώσαμε μαζί με τον σύλλογο εργαζομένων της τέως τράπεζας Μακεδονίας Θράκης ΕΣΕΤΠ, στην από κοινού ανακοίνωση μας κατά την προκήρυξη της Απεργίας:

  • Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στην Τράπεζα.
  • Να σταματήσει το κλείσιμο καταστημάτωνοι αποσχίσεις Υπηρεσιών και η πώληση-μεταφορά στρατηγικών τομέων εργασιών της Τράπεζας σε άλλες εταιρείες.
  • Να επιστρέψουν άμεσα στον αρχικό τόπο εργασίας τους όλοι οι συνάδελφοι που έχουν μετακινηθεί σε άλλες πόλεις με διάφορα προσχήματα.
  • Να παύσουν αμέσως και να ανακληθούν οι παραπλανητικές και εκφοβιστικές δηλώσεις της Τράπεζας προς τους προερχόμενους συναδέλφους από την τέως Τρ. Μακεδονίας Θράκης.
  • Να υπογραφεί άμεσα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και να διασφαλίζει την διαφάνεια ως προς την ασκούμενη πολιτική προσωπικού σε όλους τους τομείς.

Στηρίζουμε την 4ωρη στάση εργασίας (7.45 π.μ.–11.45 π.μ.)   τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 που προκήρυξε ο ΣΕΤΑΠ, για τα  καταστήματα του Νομού Μεσσηνίας  ενάντια στο φημολογούμενο κλείσιμο του καταστήματος  Γαργαλιάνων (10:00 π.μ συγκέντρωση).

                                            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τελευταία Άρθρα

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

Σχετικά Άρθρα