Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ RBU

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ RBU

Σήμερα, 31/10/19 στα γραφεία της ΟΤΟΕ, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των σωματείων Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ Σ.Ε.Τ.Π., Σύλλογος Γενικής – Πειραιώς, και των παρατάξεων Αγωνιστικό Μέτωπο και Συσπείρωση από το Σύλλογο του ΣΕΤΑΠ (η συμμετοχή της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΑΚΕ δεν κατέστη εφικτή, δήλωσε όμως παρούσα έχοντας ανοιχτή επικοινωνία για τα δρώμενα στην ΟΤΟΕ), οι οποίοι εκφράζοντας τους συναδέλφους – μέλη τους, επανήλθαν με σκοπό τον κοινό συντονισμό στο ζήτημα των συναδέλφων του πρώην RBU, που παραμένει άλυτο για 7η εβδομάδα.

Από τη συνάντηση αυτή απουσίαζαν, όπως και την προηγούμενη φορά που είχαν προσκληθεί, οι πλειοψηφίες των συλλόγων του ΣΕΤΠ και του ΣΕΤΑΠ. Ζητήθηκε η συμμετοχή του Προέδρου ή του Γενικού Γραμματέα της ΟΤΟΕ χωρίς όμως να γίνει εφικτή επικαλούμενοι ότι δε μπορούν να παραστούν, καθώς δεν προσήλθαν όλοι οι σύλλογοι βάση της απόφασης της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της 16/10/2019 .

Το σύνολο των συμμετεχόντων καταδικάζουν τις προσχηματικές αποφάσεις της διοίκησης, η οποία ενάντια στη συμφωνία που η ίδια υπέγραψε με την ΟΤΟΕ, πρότεινε στους συναδέλφους να διαλέξουν ανάμεσα σε παραίτηση από την τράπεζα είτε μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου είτε μέσω επαναπρόσληψης από θυγατρική εταιρεία (PDS), χάνοντας όμως το σύνολο των δικαιωμάτων τους. Εναλλακτικά τους προτείνει να μετατεθούν σε καταστήματα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Με την ίδια επιστολή ενημέρωσης των συναδέλφων, προκλητικά, τους ενημερώνει ότι εξάντλησε κάθε περιθώριο και κατόπιν διερεύνησης όλων των εναλλακτικών δυνατοτήτων απασχόλησης τους στην τράπεζα, προχώρησε στις ανωτέρω προτάσεις.

Σε συνέχεια των εξελίξεων αυτών αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Κάλεσμα προς την Ομοσπονδία για ανάληψη πρωτοβουλίας για την άμεση υλοποίηση της συμφωνίας της με την Τράπεζα, με βάση την πρόσφατη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας.

  2. Συνάντηση όλων των σωματείων, από κοινού με την Ομοσπονδία, με τη διοίκηση της Τράπεζας, με αντικείμενο την άμεση και απαρέγκλιτη εφαρμογή του πλαισίου της συμφωνίας για τους συναδέλφους που ρητά και κατηγορηματικά έχουν επιλέξει την παραμονή τους στην Τράπεζα.
  3. Συντονισμός των νομικών εκπροσώπων των παρόντων Συλλόγων και της ΟΤΟΕ για τις όποιες αναγκαίες νομικές ενέργειες.
  4. Συνέχιση του πλαισίου δράσης και εμπλουτισμός του με σκοπό την περαιτέρω δημοσιοποίηση του προβλήματος και την ενημέρωση της κοινής γνώμης, με την παρουσία και των συναδέλφων.

  5. Πρόσκληση – αίτημα προς την κυβέρνηση, μέσω των αρμοδίων υπουργών, για συνάντηση, ώστε να ενημερωθεί και να πάρει θέση για το πρόβλημα των εκατοντάδων συναδέλφων του πρώην RBU.

Οι παρευρισκόμενοι μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ζητήθηκε η άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα, μετά και την απουσία απάντησης στην επιστολή που απέστειλε η ΟΤΟΕ προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

Σύλλογοι Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ Σ.Ε.Τ.Π., Σύλλογος Γενικής – Πειραιώς

 Αγωνιστικό Μέτωπο

 Συσπείρωση (παράταξη ΣΕΤΑΠ)

 

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα