Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΠΓΤΕ

logotipo sygte

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ

Αθήνα 9 Μαρτίου 2018

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση σήμερα  να αναφερθούμε στην ύποπτη και αποπροσανατολιστική ανακοίνωση της 8ης Μαρτίου 2018 που κυκλοφόρησαν και συνυπογράφουν 2 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, με θέμα την κοινή συνεδρίαση των ΔΣ ΤΑΠΓΤΕ και ΣΥΓΤΕ.

Με αφορμή την συγκεκριμένη ανακοίνωση και χωρίς καμία διάθεση να κατέβουμε στο επίπεδο αδαών επί του ασφαλιστικού συνδικαλιστών, αφενός θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε το πόσο αναγκαία και καθοριστικής σημασίας είναι η παρουσία σας στη Γ.Σ του ΤΑΠΓΤΕ το Σάββατο 10/3/2018 και αφετέρου αναγκαζόμαστε να σχολιάσουμε τα εξής:

-Είναι δυνατόν συνδικαλιστές οι οποίοι κομπάζουν ότι ενδιαφέρονται για το κοινό συμφέρον να εκδίδουν ανακοίνωση για το  ΤΑΠΓΤΕ και να μην γράφουν ούτε μία λέξη για να κινητοποιήσουν τους εν ενεργεία συναδέλφους να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση να ψηφίσουν για τα πεπραγμένα του ΔΣ;

-Τι είδους ανησυχία εκφράζει το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας και μέλος του Προεδρείου για τους εργαζόμενους όταν ο ίδιος έχει αποχωρήσει εδώ και χρόνια από μέλος του Ταμείου και έχει πάψει να καταβάλλει εισφορές?

-Γνωρίζουν οι 2 παραπάνω συνδικαλιστές ποιος προέτρεπε πριν από λίγα χρόνια τους συναδέλφους να διαγραφούν  από το Ταμείο και να χαρίσουν την εισφορά του 5% στον εργοδότη? Εμείς γνωρίζουμε και στο μέλλον θα το αποκαλύψουμε.

-Ποια ανησυχία έχει το μέλος του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ και έτερος συνυπογράφων την  εν λόγω ανακοίνωση όταν ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ταμείου πριν από μερικά χρόνια εναντιώθηκε στην Τροποποίηση του Καταστατικού;

-Μήπως με αυτή την ανακοίνωση επιδιώκουν η Γενική Συνέλευση του Σαββάτου να γίνει μόνο με την συμμετοχή των εν αναμονή μελών και όχι των εν ενεργεία; Επιθυμούν δηλαδή μία Συνέλευση συνταξιούχων; Για να αποφασίσουν μόνο αυτοί και να μην συμμετέχουν οι εν ενεργεία;

-Τίνος σκοπούς εξυπηρετούν; Αυτών των συνδικαλιστών που απέτρεπαν τα μέλη του Ταμείου να προσέλθουν στις Συνελεύσεις και κατάφεραν να μην γίνει ποτέ Τροποποίηση του Καταστατικού για να  διεκδικούν τώρα με αγωγές εφάπαξ πολλαπλάσιο των εισφορών τους;

Αλήθεια ποιες είναι οι προτάσεις τους για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εν ενεργεία μελών;

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

-Τα ερωτήματα είναι αμέτρητα για την στάση των 2 μελών του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε περισσότερο καθώς όλοι έχουμε και μνήμη και γνώση της τακτικής τους. Ο κάθε ένας από εμάς έχει γράψει την ιστορία του στην μικρή τραπεζική μας οικογένεια όλα αυτά τα χρόνια για την οποία έχει κριθεί και εξακολουθεί να κρίνεται καθημερινά.

-Για την κοινή συνεδρίαση των 2 Δ.Σ θα αναφέρουμε συνοπτικά τα ακόλουθα καθώς το θέμα το έχουμε εξαντλήσει στην προηγούμενη ανακοίνωση μας:

Προ μηνός περίπου ο Σύλλογος μας κατόπιν εισήγησης μέλους του Προεδρείου του Δ.Σ απέστειλε συγκεκριμένα ερωτήματα στη διοίκηση του Ταμείου η οποία ανταποκρίθηκε και κατόπιν αυτού πραγματοποιήθηκε στις 23/2/18 η κοινή συνεδρίαση των 2 Δ.Σ γεγονός που είχε να συμβεί περισσότερα από 6 χρόνια.

-Με την ανακοίνωσή μας συνάδελφοι σας γνωστοποιήσαμε με ακρίβεια την ενημέρωση που είχαμε από την διοίκηση και τους νομικούς συμβούλους του Ταμείου χωρίς να αποκρύψουμε ή να ωραιοποιήσουμε τίποτα. Πουθενά δεν γράψαμε ότι το Ταμείο είναι βιώσιμο. Επίσης πουθενά δεν γράψαμε ότι οι εν ενεργεία θα πάρουν χρήματα διότι αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζει κανένας. Γράψαμε μόνο ότι ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ.  Για του λόγου το αληθές υπάρχουν τα πρακτικά της συνεδρίασης τα οποία και θα δημοσιεύσουμε.

-Εμείς μιλάμε για δικαιώματα επί της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου και από τυχόν αποτελέσματα αγωγής. Το εφάπαξ είναι παρελθόν για πολλούς συναδέλφους.

-Μετά την Γενική Συνέλευση του Ταμείου θα συγκαλέσουμε Διοικητικό Συμβούλιο ανοικτό σε  όλους τους συναδέλφους για το ζήτημα του Ταμείου προκειμένου να αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας. Επίσης θα συμβουλευτούμε νομικούς και θα εξαντλήσουμε όλες τις νομικές παραδοχές για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εν ενεργεία μελών μας. Τέλος θα προτείνουμε υπεύθυνα νομικές ενέργειες στις οποίες θα μπορεί να προβεί εάν επιθυμεί ο κάθε συνάδελφος ανά κατηγορία, α) συνάδελφοι που έχουν διαγραφεί από το Ταμείο αλλά κατέβαλλαν επί χρόνια εισφορές χωρίς να έχουν πάρει καμία προκαταβολή, β) συνάδελφοι που συνεχίζουν να πληρώνουν επί χρόνια και μέχρι σήμερα και δεν έχουν πάρει προκαταβολή και γ) συνάδελφοι που έχουν πάρει προκαταβολή και πληρώνουν τόκους μέχρι σήμερα.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

-Δεν υπάρχουν σωτήρες και συμβουλάτορες για το Ταμείο. Μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος και επαναπαυθείτε στην παραπληροφόρηση των άσχετων  και κατευθυνόμενων συνδικαλιστών.

-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΣΤΙΣ 10:30 Π.Μ ΣΤΗ ΣΟΛΩΜΟΥ 20 ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Σ.Υ.Γ.Τ.Ε)

 

  .

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα