Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■

■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: eka.press@gmail.com

Αρ. Πρωτ.: 8372                                                    Αθήνα, 17/09/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ

Με αφορμή τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χέρι δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, διαδηλώνουμε στο Κερατσίνι, οδός Παύλου Φύσσα, τη Τετάρτη 18/9/2019, ώρα 5:30 μ.μ.

Η ναζιστική οργάνωση τελεί υπό διάλυση μετά την απομόνωση που την οδήγησε η ψήφος του ελληνικού λαού και ένα-ένα τα γραφεία της να κλείνουν.  Ωστόσο η εκλογική κατάρρευση θα πρέπει να συνοδευτεί με την οριστική της καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στη διαδήλωση της Παρασκευής για να οδηγήσουμε τους δολοφόνους στη φυλακή και τη ναζιστική οργάνωση στα αζήτητα της ιστορίας.

Το ΕΚΑ με μακρόχρονη ενεργό παρουσία και δράση στην αντιμετώπιση των κρίσιμων περιβαλλοντικών προβλημάτων  στο Λεκανοπέδιο και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τον πλανήτη, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη διαδήλωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 6μ.μ.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής καταστροφής είναι πλέον ορατές και απειλούν με υποβάθμιση ή και καταστροφή ζωές και  περιουσίες. Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες το φυσικό περιβάλλον δεν είναι μόνο ένας συντελεστής παραγωγής, είναι το κοινό μας σπίτι που θα πρέπει να προστατεύσουμε. Η κοντόθωρη λογική του γρήγορου και άμεσου κέρδους και η μακροχρόνια αδιαφορία για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας έχουν δημιουργήσει καταστάσεις που θα χρειαστούν την ενεργό κινητοποίηση και του εργατικού κινήματος για να αντιμετωπιστούν.

Το Δ.Σ.

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά Άρθρα